Coaching voor gezonde relaties

Soorten coaching

Relatie coaching

Voor wie een beginnende relatie aangaat  tot eindigende relaties. Die hun omgang met elkaar willen onderzoeken en verbeteren. 
Meer info

Systemisch coachen

Voor wie wil werken met eigen negatieve gedachten, beperkende patronen en bereid is om te kijken naar het familiesysteem van herkomst.
Meer info

Vergevingscoaching

Voor wie in het reine wil komen met de ander, een situatie of zichzelf. Voor wie vastloopt in negatief denken, woede en/of verdriet.
Meer info

Relatie coaching

Geen Quick Fix

Als relatiecoach is mijn doel niet om jullie relatie een boost te geven – daar zijn genoeg tijdschriften mee volgeschreven. Geen ‘quick fix’, want we gaan voor de lange termijn. Ik help jullie om een betere basis te leggen, van waaruit weer iets moois kan bloeien. Iets dat tegen een stootje kan.

Waar pijn zit, zit vaak ook nog passie.

Een verwarrende combinatie, toch? Het doel van relatietherapie is dan ook om op een effectieve manier (ex)-partners in staat te stellen om niet alleen conflicten en afstand te verminderen, maar ook om jullie relatie liefdevoller en stabiel te maken.

Met relatie-coaching help ik met de juiste vragen antwoorden te vinden waarmee jullie aan de slag kunnen. We onderzoeken hoe jullie communicatie verloopt en waar de pijnpunten zitten. Dit doen we aan de hand van EFT-relatie-coaching. Samen werken we eraan dat jullie uit het diepe gat gaan komen.

Verder met elkaar, dichter bij elkaar.

Relatie-coaching is belangrijk wanneer jullie de verbinding met elkaar niet meer voelen. Misschien is er vaak ruzie of wil je juist dat er meer leven in de relatie komt, of voelen jullie dat jullie uit elkaar groeien. Zijn er twijfels over jullie relatie of weten hoe jullie hoe jullie verder willen, maar niet hoe daar te komen? Als relatie-coach bied ik een helpende hand. Ik verlicht de onrust, twijfels en onzekerheid, zodat jullie je kunnen focussen op jezelf en elkaar. 

Relatie-coaching bij scheiding en co-ouderschap

Ook co-ouders hebben baat bij relatie-coaching. Je hebt immers nog steeds een relatie, ook na de scheiding. Soms kan coaching als een afscheidsritueel worden gezien, om de relatie af te sluiten en een vechtscheiding te voorkomen.

Systemische coaching: de Kracht van familiedynamiek

Naast EFT, bied ik ook systemische coaching aan. Dit betekent dat we kijken naar de invloed van jullie familiesystemen op jullie relatie. Door deze dynamieken te begrijpen, kunnen we patronen en blokkades identificeren die jullie belemmeren in jullie relatie. Samen werken we aan het doorbreken van deze patronen, zodat jullie elkaar beter kunnen vinden en begrijpen.

Liever online?

Dat is ook mogelijk. Online relatietherapie biedt een toegankelijke en gemakkelijke oplossing voor stellen die hun relatie willen verbeteren. Doordat er geen reistijd of ongemak bij komt kijken, kunen jullie deelnemen aan sessies vanuit het comfort van jullie eigen huis. Dit maakt het eenvoudiger om therapie in jullie drukke schema in te passen, zonder extra stress of tijdsverlies.

Ontdek de geheimen van een liefdevolle relatie

Alvast aan de slag en elkaar beter begrijpen voor slechts €9? Lees dan deze 3 handige ebooks waarin je gaat begrijpen hoe de man en de vrouw van elkaar verschillen zodat je meer begrip voor elkaar en jezelf krijgt, hoe je de communicatie met elkaar weer kunt verbeteren én je een mooiere afstemming met elkaar bereikt.

Systemisch coaching

De relatie met je Zelf.

Die bepaalt voor een groot deel je relaties met anderen. Mijn coaching is voor jou als je wil werken aan je bewustwording en zo een betere relatie met jezelf en anderen aan wil gaan.

Mijn manier van coachen is oplossingsgericht.

Dat wil zeggen dat ik vooral kijk naar gedrag dat werkt en niet langdurig problemen analyseer. Wel ga ik op zoek naar belemmerende gedachten en overtuigingen die het effectieve gedrag in de weg zitten.De eigen belemmeringen vormen namelijk ook vaak de grenzen die we ervaren in het contact met anderen. Voorbeeld: Als je zelf vooral gefocust bent op wat niet goed gaat, hoor je de complimenten van anderen niet, terwijl je daarmee verder kunt bouwen.

Daarnaast kijk ik met een systeembril.

Dat houdt in dat ik niet alleen kijk naar jou, maar ook naar je omgeving (zakelijk en privé). Deze laatste bepaalt namelijk mede jouw plek in het grote geheel en de daarbij door jou ontwikkelde patronen. En van die patronen kun je zowel de lusten als de lasten ervaren. Ik put uit diverse kennisbronnen en vertrouw sterk op wat mijn intuïtie mij aanreikt.

De rode draad

Een gesprek bestaat onder meer uit het uitwerken/verdiepen van concrete situaties uit jouw omgeving. Wat gebeurt er in je hoofd, welk gevoel roepen bepaalde gedachten op en wat betekent dat voor je manier van handelen? Ook de manier waarop jij kijkt naar jouw rol en deze wilt vormgeven krijgen aandacht.

Wat is systemisch werk eigenlijk?

Systemisch coachen helpt je begrijpen hoe je relaties en groepen (zoals familie of vrienden) werken en elkaar beïnvloeden. Het kijkt naar patronen en gewoontes die problemen veroorzaken en laat zien hoe je deze kunt veranderen. Door systemisch coachen leer je beter omgaan met anderen en zorg je voor positieve en blijvende veranderingen in je leven en je omgeving. Lees hier meer over.


How to forgive when you can't forget.

Vergevingscoaching

Kom je er echt niet meer uit met elkaar en is de relatie voorbij maar blijf je verbonden omdat de emoties over je ex-relatie nog steeds blijven oplaaien? Kom je niet over je liefdesverdriet heen en voelt het alsof je eigenwaarde grotendeels verdwenen is? Het verlies van een belangrijke verbinding kan vele uitwerkingen hebben. Je denkt misschien dat je er geen invloed op hebt maar je kunt wel degelijk invloed hebben over hoe jij je voelt en waar jij controle over hebt.

Wil je meer weten over loslaten, rouwverwerking, liefdesverdriet en omgaan met emoties?

Remember, when you forgive, you heal.

COACHSESSIES uit de praktijk;

Ben kan niet scheiden

Ben wil scheiden maar kan niet met het schuldgevoel omgaan. Een driehoeksverhouding lijkt een oplossing...

Gina in de verleiding

Gina leerde als kind al de mannen verleiden voor liefde. Uit angst voor de eenzaamheid. 

Krachtige Roos laat los

Krachte Roos leert hoe ze woede, angst en pijn los kan laten door weer in contact met haar gevoel te komen.