samenwoners
Leonie Poth
11/17/2023

'Uit ons diepe gat' - met relatiecoaching

11/17/2023

'We waren op weg en vielen in een diep gat. We konden er niet uit komen en wisten niet waarom we er niet uit kwamen. Ik dacht dat het wel jouw fout of mijn fout moest zijn. Het lukte niet er uit te komen – en we bleven er maar wat in rondhangen. 

We waren op weg en kwamen in hetzelfde gat terecht. We begrepen het niet, weer niet. Ik dacht nog steeds dat het jouw fout of mijn fout wel moest zijn. Het was een hele worsteling en we realiseerden ons dat we hulp nodig hadden er uit te kunnen komen. Maar ook dat lukte nog niet direct. En toen eindelijk wel. 

We hadden hulp gevonden. We waren op weg en vielen in hetzelfde gat. We begrepen het nu wat beter, hoe we erin waren gekomen. We begonnen te begrijpen dat het niet jouw fout en niet mijn fout was, het was het probleem van onze destructieve spiraal. Het kostte heel wat moeite uit het gat te komen – maar het lukte ons. 

We gingen door met het aannemen van de hulp. We waren op we en vielen weer in dat diepe, diepe gat. We wisten nu zeker dat het weer die destructieve spiraal was, we waren er weer in terecht gekomen. We wisten nu ook dat we allebei pijn hadden en leden. We hielden elkaar vast en hielpen elkaar er uit. 

We hadden nog steeds hulp. We waren op weg en zagen het gat. We reikten naar elkaar en bereikten elkaar – en liepen er om heen. We vielen er niet in. 

We hadden geen hulp meer nodig. We hadden elkaar goed vast en kozen een andere weg.'


Relatiecoaching?

Willen jullie ook uit een diep gat komen? Neem dan vrijblijvend contact op.