Zielswerk in relaties

ZIELSWERK IN RELATIES

Dat je op deze pagina bent gekomen laat al zien dat je het diepe in durft te duiken. Dit is even heel wat anders. Uitdagend, maar een geschenk voor jezelf.

Wat kan je verwachten?

  • Je ontdekt je eigen triggers en die van de ander
  • Je leert wat jouw angst is en wat jouw liefde inhoudt
  • Je leert aanwezig te zijn bij de ander zonder jezelf erin te vermengen
  • Je zorg voor de ander wordt onvoorwaardelijk
  • Je leert emoties te uiten binnen een veilige omgeving
  • Je leert aan te geven wat je nodig hebt en waar je grens ligt
  • Je leert om hulp te vragen en specifiek hierin te zijn
  • Je ontvangt de liefde waar je naar verlangt
  • Je verbinding met elkaar wordt steviger
  • Je krijgt tools mee om verder te bouwen aan de relatie

Wat is Zielswerk?

Wat is een ziel en wat is werk? Een ziel hebben we allemaal. We zijn een energetisch wezen die reist tussen levens in. En in elk leven hebben we opdrachten uit te werken. ‘Werk aan de winkel’ dus. Die levensopdrachten zijn niet eenvoudig en hebben we een heel leven voor gekregen. Je kan ervoor kiezen om achteruit te zitten en te doen alsof alles voldaan en goed is. Maar leven is meer dan niet-doodgaan. Relaties, met wie dan ook, zijn bij uitstek het kader waarbinnen je het leven ervaart, waarin je jouw levensopdrachten ontdekt. Een ziel heeft maar één missie, en dat is thuiskomen. Daar waar zij vandaan komt. Uit de goddelijke bron, de eenheid, het Al, de plek van onvoorwaardelijke liefde en intense vrede.

Je relatie is dus je grootste leermeester en richtingwijzer om ‘thuis’ te komen. Al begrijpen we dit niet omdat we vaak belemmert worden door allerlei kernovertuigingen en bijbehorende emoties. En we reageren altijd vanuit een overlevingsmechanisme. Het is dus de kunst om hier doorheen te breken en dichter bij het hart te komen. Je kan het zien als Mario kart die allerlei hindernissen moet gaan om tot zijn doel te komen. Die hindernissen zijn delen in onszelf, de verwondingen, overtuigingen, fysieke en emotionele littekens. Wanneer je je bestemming weet, dan vind je de moed in jezelf om de hindernissen te doorlopen.

Samen thuiskomen?

Wil je met je geliefde onderzoeken waar je van elkaar kunt leren, wat je bij elkaar te zoeken hebt, hoe je elkaar kunt ondersteunen, kunt aanvullen in plaats van in te vullen en elkaar de borging kunt geven zonder jezelf te verlaten? Maak dan de keuze om samen de diepte in te gaan waar je elkaar weer met je hart ontmoet.

Wat is mijn Zielsmissie?

Gedurende het leven zijn relaties hét kader geweest waarin ik mijn zelfontwikkeling heb gedaan.  Eigenlijk waren mijn moeilijkst momenten binnen een relatie, en dat zijn er veel geweest, mijn grootste levenslessen. Mijn enorme verlangen naar vredige relaties, zowel binnen de familie als in liefdesrelaties, was zo groot dat elke therapie, training, workshop of retraite, altijd ging over het verbeteren van relaties. Zelfs mijn mediatorsopleiding was therapie voor mij.


Zo heb ik geleerd wat conflicten (op zielsniveau) betekenen en hoe we met emoties hebben leren omgaan. Ik heb ook geleerd dat ik niet de enige ben en iedereen eenzelfde proces doorloopt. Maar niet iedereen is bereid om de diepe lagen van zichzelf of van de relatie te ontdekken. Hier zit een beschermingsmechanisme achter, zoals weerstand, ontkenning of het omzeilen met drogredenen. Dus met een hele goede redenen; voor de eigen (gevoel van) veiligheid.


Ik had al veel ‘stage’ gelopen toen ik besloot scheidingsbemiddelaar en relatiecoach te worden. De levensstage en met de vele opleidingen heb ik zoveel kennis opgedaan waarmee ik stellen ben gaan begeleiden, met name voor de hoofdzaken, het verstandelijke (mentale lichaam). De hartzaken (het emotionele lichaam) waren er wel maar hier hebben mensen in een scheiding of in een angstige pijn geen emotionele ruimte voor. Nog niet. En toch voelde en ‘wist’ ik vaak wat eronder gaande was. Niet alleen vanuit het systemische werk (kennis) wist ik dit maar ik voel en ervaar ook een intuïtief weten. Je kan het ook empathie noemen, een aanvoelen of begrip.


De juiste match met jou.


Binnen coaching is het mij geoorloofd een stap dieper te gaan dan bij mediation. Ik mag dan meer bij de verborgen emoties komen met mijn vragen. Maar ook hier blijft bij mijn cliënten de bovenstroom van het denken, objectiveren, relativeren vaak de controle houden. Dit is niet verkeerd; het is precies daar waar de client wil zijn en aankan. Terwijl de grootste transformaties plaatsvinden in het voelen, geraakt worden in het hart. Maar daar is vaak veel moed voor nodig. En veiligheid. Voor mezelf heb ik jarenlang gedaan met deze reis van hoofd naar hart. De schakeling van hoofd naar hart gaat nu bijna tegelijkertijd omdat ik mezelf heel goed heb leren kennen.


Ik pas me dus onvoorwaardelijk aan. Daar waar mijn cliënten zich bevinden. En wanneer iemand bereid is een diepere laag van zichzelf te willen ontdekken, dan stem ik mij hierop af. Energetisch, fysiek, mentaal. Wil iemand dit niet, is er niet aan toe of is de hulpvraag anders, dan pas ik hierop aan. Je kan je voorstellen dat een echtscheiding iets anders vraagt dan een ademreis of vergevingscoaching. Ik doe dit alles zonder me te laten leiden door eventuele oordelen die als vanzelf opkomen. Mijn hart wil namelijk met het hart van de ander verbinden om tot ieders heling te komen.


Met Zielswerk krijg je het beste van mij!

Zielswerk met helende ademhaling 

Elke keuze is heel persoonlijk. Bespreek met elkaar welke jullie het meest aanspreekt. Heb je vragen, neem gerust contact op met mij.


Privé sessie(s) met elkaar.   

Hoe en wat: ik begeleid jullie (ongeveer 6 uur) in de reis van hoofd naar hart door eerst te onderzoeken welke dynamiek (bewust en onbewust) jullie hebben aangenomen. Dit doen we door de Houd Me Vast methodiek van Sue Johnson. Mogelijk doen we een relatieopstelling vanuit het systemisch werk. Vervolgens gaan jullie een ademsessie (‘verbonden-chaotisch-ademen’) samen doen waarin ik jullie begeleid en de veiligheid creëer zodat jullie bij je eigen diepere laag kunt komen. Je bent en blijft altijd zelf in controle over wat je wel en niet wilt toelaten maar ik daag je uit om je eigen bescherming wat los te laten. Dit kan een begin zijn van een proces dat meerder sessies vraagt. Bij 2 en meer sessies leer je ook hoe je elkaar kunt begeleiden bij ademsessies en wat dit voor jullie relatie betekend. Samen gaan jullie een ware en intensieve transformatie aan.Met elkaar de diepte in - Intensieve workshop voor koppels.


Jullie zijn een volledige dag deelgevers en deelnemers in een groep van maximaal 8 mensen waarin je elkaar opnieuw gaat ontmoeten (op hartsniveau), zorgen (voor jezelf en elkaar) en borgen (veiligheid brengen). Bij Zielswerk in Relaties gaan jullie op reis van hoofd naar hart door eerst te onderzoeken welke dynamiek (bewust en onbewust) jullie hebben aangenomen. Dit doen we door de methodiek van Sue Johnson; EFT en 'Houd Me Vast'. Mogelijk doen we een relatieopstelling vanuit het systemisch werk wanneer hierom gevraagd wordt. (Omdat het hele persoonlijke processen zijn is er ruimte voor persoonlijke verwerking.) Jullie gaan vervolgens de ademsessie doen (verbonden-chaotisch-ademen op muziek) waarin ik jullie begeleid en de veilige sfeer en plek creëer zodat jullie bij je eigen diepere laag kunt komen. Je bent en blijft altijd zelf in controle over wat je wel en niet wilt toelaten maar ik daag je uit om je eigen bescherming wat los te laten. Jullie liggen naast elkaar en op de onbewuste laag zijn jullie verbonden.


𝙎𝙖𝙢𝙚𝙣 𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙟𝙪𝙡𝙡𝙞𝙚 𝙚𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙧𝙚 𝙚𝙣 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙣𝙨𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙩𝙧𝙖𝙣𝙨𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙖𝙖𝙣.