Vergeving gaat over acceptatie en afsluiting

Coaching bij rouw en vergeving

Waarom vergevingscoaching?

  • Meer rust in je leven
  • Vrij van woede 
  • Meer acceptatie van het verleden
  • Loslaten van negatieve gedachten
  • Ruimte voor verliesverwerking
  • Herstel van fysieke overbelasting
  • Verbeteren van relaties
  • Zelfcompassie vergroten

Het is niet zo dat je op een dag denkt; ik ga leren vergeven. Alsof je dit even uit je mouw schudt of met een zelfhulpboek voor elkaar krijgt. Het is ook niet dat iemand dit van je kan vragen, “vergeef je ouders gewoon dan.” Vergeven kun je niet bedenken, dat moet je gaan voelen. Het is een leerproces.


Wanneer kies je voor vergeving?

Het is die nieuwe partner waar je begint te merken dat je weer in hetzelfde gedoe bent terecht gekomen. Het is je hoge bloeddruk, aanhoudende rugklachten of vermoeidheid die gepaard gaan bij een conflict met een familielid. Het is het zat zijn van praten over wat je overkomen is, het blijven herinneren wat nog steeds te pijnlijk voelt. Het niet meer kunnen functioneren in het werk of in het gezin omdat je geen plezier meer voelt. Tot je beseft dat het verleden nog steeds in het heden plaatsvindt, in je hoofd.


Wil je meer leren over vergeven? Kijk dan ook eens op De Vergevingscode® . 

Wie ben ik? Wat is waar? Wat is liefde?

“Ik kies voor de regie over mijn eigen leven”

En dát is het moment dat iemand  bij mij komt, voor vergevingscoaching; het besluit om het verleden te accepteren en de toekomst in eigen handen te nemen.


Wil jij ook de controle over je eigen leven terug? Om gebeurtenissen los te kunnen laten moeten deze eerst geaccepteerd worden. Dit is niet eenvoudig, dat weet ik uit eigen ervaring. Maar ik beloof je, ik kan je het vergevingsproces leren om uiteindelijk de gebeurtenis los van de persoon te zien en je laten ervaren hoe je eigen grenzen kunt neerzetten en op je eigen kracht te varen. Je leert daarna steeds beter met moeilijke situaties om te gaan, met gebeurtenissen uit het verleden maar ook met toekomstige situaties. 


Iedereen is anders, en toch zijn rouw- en vergevingsprocessen niet anders. Wij gaan samen stap voor stap door je pijnlijke emoties en krijg je inzichten uit jouw diepste lagen waar je eigen innerlijke leiding is. Afhankelijk wat jouw inbreng is, werken we met familie opstellingen / systemisch werk , interventies uit NLP of EFT relatietherapie of ander lichaamswerk. Stromingen vanuit de Ubuntu, de Ho’oponopono, Boeddhisme en Sjamanisme kunnen voor jou inspirerend worden. Ik werk met jouw vraagstuk van dat moment. Want elke situatie, elk persoon vraagt een andere aanpak.

Live coaching niet mogelijk?