Vergeving gaat over acceptatie en afsluiting

Vergevingscoaching

Waarom vergevingscoaching?

Het is niet zo dat je op een dag denkt; ik ga leren vergeven. Alsof je dit even uit je mouw schudt of met een zelfhulpboek voor elkaar krijgt. Het is ook niet dat iemand dit van je kan vragen, “vergeef je ouders gewoon dan.” Vergeven kun je niet bedenken, dat moet je gaan voelen. Het is een leerproces.

Wanneer kies je voor vergeving?

Het is die nieuwe partner waar je begint te merken dat je weer in hetzelfde gedoe bent terecht gekomen. Het is je hoge bloeddruk, aanhoudende rugklachten of vermoeidheid die gepaard gaan bij een conflict met een familielid. Het is het zat zijn van praten over wat je overkomen is, het blijven herinneren wat nog steeds te pijnlijk voelt. Het niet meer kunnen functioneren in het werk of in het gezin omdat je geen plezier meer voelt. Tot je beseft dat het verleden nog steeds in het heden plaatsvindt, in je hoofd.

Wil je meer weten, kijk dan ook eens op De Vergevingscode

Wie ben ik? Wat is waar? Wat is liefde?

“Controle over mijn eigen leven”

En dat is het moment dat iemand voor zichzelf bij mij komt, voor vergevingscoaching. Misschien wil ook JIJ controle over je leven terug. Om gebeurtenissen los te kunnen laten moeten deze eerst geaccepteerd worden. Dit is niet eenvoudig, dat weet ik maar al te goed. Ik kan je het vergevingsproces leren om in je eigen veiligheid de gebeurtenis los van de personen te zien en je leren het leven als het ware te accepteren. Je leert met moeilijke situaties om te gaan, gebeurtenissen uit het verleden maar ook met toekomstige situaties. 


Jij bent uniek.

Hoe dat in zijn werk gaat? Jij brengt de situatie in en dan werk ik met de zaken die jij inbrengt vanuit de vele bronnen die ik heb. De ene keer zal het Systemisch coachen zijn, interventies uit NLP of EFT relatietherapie of intuitief lichaamswerk. Een andere keer werk ik met de gedachtengoed vanuit de Ubuntu, de Ho’oponopono, Boeddhisme, Sjamanisme. Ik werk met jouw vraagstuk van dat moment. Want elke situatie, elk persoon vraagt een andere aanpak. Maar bij iedereen wil de herinnering geheeld worden.


                                                      Namasté, In Lak’ech, Ka Maluhia o ka ‘I’.


Vergevingsretraite

Wanneer je in groepsverband de diepte in wilt springen om het vergevingsproces te gaan ervaren,organiseer ik een paar keer per jaar 3 daagse retraites. Je bent dan in een kleine groep gelijkgestemden (max. 8 personen) en ga je in een veilige omgeving je eigen pijnlijke stukken onderzoeken en transformeren. Je mede deelnemers zijn tevens je spiegels en maakt dat de kracht van de groep  jouw helpt bij het vergeven van jezelf of de ander. Net wat jouw hulpvraag is.


Door middel van een werkboek, soul retrieval, ademwerk, lichaamswerk, meditaties en rituelen maar ook cognitieve benaderingen leer je veel meer over jezelf en de kans is groot dat je ontdekt dat er niets meer te vergeven valt.


Wil je weten wanneer de volgende retraite komt, mail me dan weten of je belangstelling hebt. Zodra een retraite georganiseerd wordt (inclusief overnachting) ben jij de eerste die zich kan aanmelden.