Mijn naam is Leonie Poth

 'Ik ben de andere jij'

Leonie Poth

In mijn aanpak ben ik volledig mezelf

Zie dat gerust als een open uitnodiging om ook helemaal als jezelf naar mij toe te komen – graag zelfs.

Goed, maar wie ben ik dan? Aangenaam, Leonie Poth. Ik ben in 1970 geboren als Amerikaanse met Nederlands-Indische ouders. Ik ben geboren in Bakersfield -Californië, een staat waar het contrast tussen ego en spiritualiteit groot is, maar ben in Twente opgegroeid: juist ja, nuchterheid. Ik ken en begrijp beide kanten, en werk naar een goede balans.

Ik ben begin deze eeuw gescheiden en lange tijd alleenstaande ouder geweest. Mijn vrouwenlijn gaat door met mijn twee prachtige volwassen dochters. Ik heb verliezen gekend en rouwverwerkingen doorgemaakt. Dat waren belangrijke gebeurtenissen die ik nu achteraf als geschenken beschouw. Sinds 2019 woon ik samen met Jan en bij wie sinds 2023 Parkinson geconstateerd is en dit een heel ander kijk op het leven geeft.

Ik zie mijzelf als een Heel en Liefdevol wezen met een menselijke persoonlijkheid dat door het leven zelf is ontstaan. Dit is ook hoe ik naar elk individu kijk, wetende dat we door Eenheid verbonden zijn. En elk leven kent de liefde in zich wanneer oordelen zich oplossen.

Ik ben altijd met zelfontwikkeling bezig.

Voor mij werkt dat het beste in een combinatie tussen het aardse- en zielsbestaan. Ik ben spiritueel, maar ook pragmatisch - net als mijn werkwijze.


Wat mijn grootste aandacht heeft.

Het uitzoeken van voorouderlijke systemen en verhalen. Die zeggen alles over onze aanwezigheid, als nakomeling van hen. Binnen systemisch coachen met één persoon of in EFT met twee personen, komen ouders en voorouders altijd ter sprake.


Ik straal positiviteit uit.

Ik vraag altijd; "Wat als de woorden goed en fout niet bestaan, hoe ervaar je het dan?" Dan pakken we het leven aan als een geschenk. Ik vind het vergevingsproces daarin ontzettend belangrijk. Dit gaat met name over zelfcompassie. 


Ik weet het grote plaatje in beeld te houden.

Binnen mijn werk als bemidddelaar en coach zweef ik altijd boven de verhalen die mensen vertellen en neem veel meer waar dan de woorden. Hoe diep we ook graven. Daarbij blijf ik altijd relativeren.

Mijn motto: 'Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg'

Een schatkist aan kennis en ervaringen

Na diverse NLP-opleidingen, diverse intuïtieve trainingen en bewustzijns-retraites, schoolde ik me vanaf 2013 om tot register familie mediator, EFT relatiecoach en stystemisch coach. Ik verdiepte mij in vergevingsprocessen (internationaal) en rouwprocessen, ik schrijf graag over levensprocessen en organiseer en ontwerp programma's voor meer bewustwording. De Vergevingscode is hier een uitingsvorm van. 

Ik ben nog niet uitgeleerd: ik school me jaarlijks bij om mijn passie voor vrede meer uit te breiden. Om de diepere lagen van ons bewustzijn te herkennen ben ik studies gaan volgen over Regressie en Reincarnatie (met Maarten Oversier), de Ubuntu filosofie (over leiderschap en burgerschap) en Soul Coaching (Lars en Tanja Faber). De laatst genoemde gaat over het begeleiden bij innerlijk kind werk met methodes vanuit Sjamanistische en inheemse culturen met methodieken als; verbonden ademhalen, helende ceremonies, soul retrieval, core wound en stembevrijding. Maar ook relatietherapeutishe vaardigheden school ik regelmatig bij met EFT.

Je leest het goed; ik ben op cognitief gebied uitgebreid geschoold maar ook op lichaamsgericht en spiritueel vlak. Van alle markten thuis dus! 

Ik ben geregistreerd EFT basis-therapeut, een Autisme Vriendelijke Coach en Systemisch Coach vanuit het Bert Hellinger Instituut. Ik ben bijna 10 jaar als MfN familiemediator werkzaam geweest, aangesloten als High Trust mediator bij de Raad van Rechtsbijstand. Echter, mijn passie ligt meer bij het herstellen van relaties en diepere lagen van de clienten onderzoeken. En omdat ik ook mantelzorger ben heb ik besloten om vanaf 2024 geen echtscheidingen meer te begeleiden op juridisch vlak. Desondanks is deze kennis en ervaringen van grote waarde bij relatiecoachen en rouwprocessen begeleiden.

 Ik heb ervaring als vrijwilliger bij Humanitas Begeleide Omgangsregeling en als buurtbemiddelaar bij buurtbemiddeling Enschede. Ik begeleid mensen bij Innerlijk kind-werk en in retraites, ook als opleidingsbegeleider bij de Gewijde reis. Naast mijn coachende werkzaamheden organiseer ik evenementen voor én met vrouwen om vanuit de vrouwelijke wijze meer balans in de wereld te zetten. Ten slotte ben ik als ondernemer aangesloten bij Keuze Vrij Bij Mij.


null   null      null   null