Mijn naam is Leonie Poth

 'Ik ben de andere jij'

Leonie Poth

In mijn aanpak ben ik volledig mezelf

Zie dat gerust als een open uitnodiging om ook helemaal als jezelf naar mij toe te komen – graag zelfs.

Goed, maar wie ben ik dan? Aangenaam, Leonie Poth. Ik ben in 1970 geboren als Amerikaanse met Nederlands-Indische ouders. Ik ben geboren in Bakersfield -Californië, een staat waar het contrast tussen ego en spiritualiteit groot is, maar ben in Twente opgegroeid: juist ja, nuchterheid. Ik ken en begrijp beide kanten, en werk naar een goede balans.

Ik ben zelf gescheiden. Alleenstaande ouder geweest. Ik heb verliezen gekend en rouwverwerkingen doorgemaakt. Dat waren belangrijke gebeurtenissen die ik nu achteraf als geschenken beschouw. 

Ik zie mijzelf als een Heel en Liefdevol wezen met een menselijke persoonlijkheid dat door het leven zelf is ontstaan. Dit is ook hoe ik naar elk individu kijk, wetende dat we door Eenheid verbonden zijn.

Ik ben altijd met zelfontwikkeling bezig.

Voor mij werkt dat het beste in een combinatie tussen het aardse- en zielsbestaan. Ik ben spiritueel, maar ook pragmatisch - net als mijn werkwijze.


Wat mijn grootste aandacht heeft.

Het uitzoeken van voorouderlijke systemen en verhalen. Die zeggen alles over onze aanwezigheid, als nakomeling van hen. Binnen systemisch coachen met één persoon of in EFT met twee personen, komen ouders en voorouders altijd ter sprake.


Ik straal positiviteit uit.

We gaan voor het herstel van de relatie, of er nou een scheiding is of niet. En komt die scheiding er dan toch, dan pakken we het aan als een geschenk: hoe pakken we de relatie uit, zodat alle mooie dingen die er waren, toch nog behouden blijven? Ik vind het vergevingsproces daarom ontzettend belangrijk. We navigeren door dat proces doordat ik de juiste vragen stel en open, zonder oordeel luister naar wat eruit komt.


Ik weet het grote plaatje in beeld te houden.

Hoe diep we ook graven. Daarbij blijf ik altijd relativeren. En in mijn aanpak zit ook de nodige humor. Jij of jullie komen immers bij mij, omdat jullie hier gelukkiger uit willen komen. Dat is al zwaar beladen genoeg, dus laten we ook lachen.

Mijn motto: 'Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg'

Kennis en kunde

Opleidingen, certificaten en vrijwilligerswerk.

Na diverse NLP-opleidingen, intuïtieve trainingen en bewustmakende retraites, schoolde ik me om tot mediator, relatiecoach. Ik verdiepte mij vergevingsprocessen (internationaal) en rouwprocessen. Het bleek mijn roeping, en daar heb ik gehoor aan gegeven.

Ik ben nog niet uitgeleerd: ik school me jaarlijks bij om mijn passie voor vrede meer uit te breiden. Mijn meest recente studies gingen over Regressie en Reincarnatie (met Maarten Oversier), Ubuntu filosofie (over leiderschap en burgerschap) en Soul Coaching. De laatst genoemde gaat over het begeleiden bij innerlijk kind werk met methodes vanuit Sjamanistische en inheemse culturen met methodieken als; verbonden ademhalen, helende ceremonies, soul retrieval, core wound en stembevrijding. Maar ook relatietherapeutishe vaardigheden school ik regelmatig bij.

Je leest het goed; ik ben op cognitief gebied uitgebreid geschoold maar ook op lichaamsgericht en spiritueel vlak. Van alle markten thuis dus! 

Ik ben geregistreerd als MfN familiemediator, aangesloten als High Trust mediator bij de Raad van Rechtsbijstand, geregistreerd EFT basis-therapeut, Autisme Vriendelijke Coach en Systemisch Coach vanuit het Bert Hellinger Instituut.  Ik was een aantal jaren vrijwilliger bij Humanitas Begeleide Omgangsregeling en tegenwoordig buurtbemiddelaar bij buurtbemiddeling Enschede.Ten slotte ben ik als ondernemer aangesloten bij Keuze Vrij Bij Mij.


null   null   null   null   null