Ademwerk en helende ceremonies

Helend werk voor ​​​​onderliggende trauma's en onverwerkte emoties

Transformatief ademwerk

Ademen is het prettige in het leven wat we aan het doen zijn. Het gaat vanzelf, waar we niet over hoeven na te denken en het houdt ons in leven. Het gevoelslichaam is aangesloten op onze manier van ademen. Iets kan je adem ontnemen, inhouden, laten zuchten of ernaar snakken.


DE VERBONDEN ADEMHALING EN DE CHAOTISCHE ADEMHALING

 Hoe gaat dat in zijn werk?

 • Verbonden ademhaling: met je open mond adem je lucht in en ook weer uit. Je ademt in en brengt de lucht van je mond via je longen naar je borst en naar je buik (je buik zwelt op als een ballon). Bij de uitademing door je mond laat je weer los vanuit je buik via je borstgebied, je longen en je keel/mond. Er is geen adempauze tussen de in- en uitademing. Het is als het ware een dichte cirkel van in- en uitademen.
 • Chaotische ademhaling: je hebt hier 3 opties die je voor jezelf kan voelen welke het beste voor je voelt. Door je neus in en uit, door je neus in en je mond uit, door je mond in en uit. Het tempo van ademhalen ligt een stuk hoger dan bij de verbonden ademhaling. Je ademt ook hoger. Het kan zelfs op hyperventilatie lijken maar dat is het niet. Hier raak je juist de spanning kwijt, bij hyperventilatie zit er spanning in je lijf die niet weg kan. Deze heb je dus in de hand. De nadruk bij deze ademhaling ligt op de uitademing!


Emotionele blokkades opruimen

Ademwerk kan je ondersteunen bij het lbevrijden van blokkades waar je in het dagelijkse bewustzijn niet bij kan. Sommige van deze blokkades zitten er al sinds je baby/kindertijd. Bij ademwerk ga je diep lichaam in, je onderbewustzijn aanspreken en staat daarmee niet onder directe controle van je geest. Je gaat door het versneld ademhalen extra energie in je systeem brengen. En dat wat blokkeert krijgt daardoor die extra energie. Sommige kanten in jou willen dit waarschijnlijk niet en kunnen gaan protesteren door boos te worden, weerstand te voelen.

Met versneld ademhalen wil je de controle los gaan laten, je wilt naar chaos zodat je niet meer kan denken en je lichaam het kan gaan overnemen. Omdat het precies weet wat het moet doen. In elke cel zitten herinneringen van ervaringen die nog niet zijn afgemaakt. Impulsen die nog niet zijn afgemaakt. Emoties die nog niet zijn gevoeld, geuit en afgemaakt. Door de controle los te laten en je lichaam te gaan volgen kan het gaan doen wat er nodig is in het moment. Muziek ondersteunt je hierbij. 


Wat ga je of kan je ervaren bij de versnelde ademhaling? 

 • tintelingen in je hoofd, in je armen en handen
 • droge mond 
 • kramp in je vingers, kaken of benen
 • koud en warm in je lijf
 • duizelig
 • je lichaam wil gaan bewegen (armen, benen, bekken, rug, hoofd, mond)
 • geluid maken
 • loslaten van emoties
 • ademhaling kan tijdelijk stoppen zodat het lijkt of de persoon niet meer ademt (wat ook zo is/kan zijn voor een paar minuten). Het lichaam pakt het ademhalen vanzelf weer op.


Tijdens het ademwerk ben je altijd nog bewust van jezelf en je omgeving. Je kan zelfs in twee bewustzijnsstaten tegelijk zijn!


Wat kan je zelf doen tijdens het ademwerk? 

 • volgen van de bewegingen van je lichaam (helpt ook bij verkrampingen)
 • tong tegen je gehemelte in het begin als je droge mond krijgt met versneld ademhalen
 • geluid maken (helpt als je verkrampingen krijgt)
 • je emoties toelaten
 • geluid maken (zoveel als je wilt en kan, werkt heel bevrijdend!)
 • vertrouwen op de wijsheid van je lichaam
 • je hoofd heen en weer schudden als je het lastig vindt om los te laten
 • je bekken omhoog en omlaag bewegen in het begin als je het lastig vindt om los te laten
 • ga niet zitten wachten op iets
 • wees in het moment en met je aandacht bij je lichaam (scan je lichaam op sensaties)
 • leg eventueel een hand op je buik, je hart als die plek aandacht nodig heeft
 • breng je focus naar de plek in je lichaam die aandacht vraagt en adem daar naar toe met de versnelde ademhaling
 • dek je ogen af om gemakkelijker je binnenwereld toe te treden
 • zorg dat je kleding aan hebt in laagjes zodat je kleding kan uitdoen als het te warm wordt of aandoen als je het koud krijgt
 • warme sokken aan/uit


Wat ervaar nog meer je tijdens ademwerk?

Tijdens jouw ademsessie (met een begeleider of alleen) kan je vier soorten ervaringen beleven:

1. Een prenatale ervaring of een geboorte (van conceptie tot in de buik van je moeder en geboorte)

2. Een biografische ervaring (ervaringen uit je baby/kindertijd, jeugd en later; bijv. burn-out die weer naar boven kunnen komen vanuit je lichaam)

3. Een archetypische ervaring (transpersoonlijke ervaring, bijvoorbeeld die van helden of goden)

4. Een buitengewone sensorische ervaring (proeven van kleur, voelen van organen en/of zien van geuren)


Praktisch

De sesssie kan je alleen of met iemand samen komen doen. We hebben al een telefonische intake gedaan en voorafgaande het ademen leg ik je de instructie uit, gaan je  contact met je lichaam maken en help ik je om jouw intentie of vraagstuk helder te krijgen. Vervolgens ga je op je matras liggen en start de muziek. Het ademwerk duurt 1,5 uur en doorloopt verschillende fases waarin ik je met aandacht en liefdevol begeleid. Na het ademen gaan we je ervaring bespreken en kun in alle rust bijkomen met thee en een lichte snack om weer te aarden. Indien wenselijk spreken we een online of live consult af voor nazorg of een vervolg. Je investeert ongeveer 3 uur aandacht voor jezelf.


Helende reizen met psilocybine truffels of chocobliss

IS DIT HERKENBAAR?

 • Je loopt vast in beperkende patronen en je krijgt er maar geen grip op
 • Je verlangt ernaar om meer in verbinding te komen met jezelf
 • Je wilt dichter bij jezelf komen om voluit te leven
 • Voel je je zoekende en ben je op zoek naar antwoorden?
 • Je wilt uit je hoofd komen, omdat je hierin vastloopt
 • Je nieuwsgierigheid naar plantmedicijnen groeit steeds meer door andermans ervaringen
 • Jeweet dat je veel meer in je mars hebt maar het komt er maar niet uit
 • Heb je het gevoel dat er meer is in jezelf en het leven?
 • Blijf jij jezelf afvragen of plantmedicijn ook voor jou kan werken?
 • Wil je dichter bij je authenticiteit komen?


Wanneer je op het web zoekt naar trauma healing met Psilocybine dan kun je hiervan uitgebreide onderzoeken, producten en resultaten vinden. Verdiep je goed in deze wijze van healing. Ik zal hier niet te uitgebreid op ingaan omdat er al voldoende over geschreven wordt en geef hierin een korte introductie. Ik werk met 2 soorten: Het chocolaatje dat gemaakt is met Psilocybine-truffels, pure cacao en caapi (MAO-remmer) en met truffels zonder de Caapi.


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN TRUFFELS EN CHOCOBLISS?

Truffels zijn puur en onbewerkt. De actieve stof is hier puur en alleen psilocybine. De overeenkomst tussen truffels en Choco Bliss is deze stof: psilocybine.

Choco Bliss is een bijzondere alchemie van planten. De actieve stoffen zijn: psilocybine, MAO-remmer en de Cacao in samenwerking met de kruiden werkt hartopenend.

De MAO-remmer in de Choco Bliss bestaat uit de Caapi plant en deze betreft de spirit van moeder Ayahuasca. Een kwaliteit die deze plant heeft is om je in het hier en nu te brengen.


DE CEREMONIE REIS

Tijdens het reizen, gemiddeld tussen de 4 tot 8 uur, ga je in golven door persoonlijke ervaringen. Welke ervaringen dit zijn is voor iedereen verschillend. Je krijgt alleen die ervaringen die je op dat moment aankunt en waar je voor open staat. Je bent dus in staat om controle te houden over de reis. Terwijl je waarneemt wat er in en om je gebeurt, ervaar je ook lagen uit je onderbewuste. Welke informatie jou aangereikt wordt is ook per persoon anders; de één krijgt geometrische vormen of visoenen te zien, de ander maakt alleen fysieke ervaringen mee en weer een andere heeft herinneringen van vroeger. De medicijnplanten geven je datgene wat in jou geheeld mag worden. Afhankelijk van jouw bereidheid en ontvankelijkheid. Het mooie van dit soort reizen, is dat je een intens liefdevolle ervaring kunt gaan beleven die vergelijkbaar is met je pure kern, je ware essentie. Heb je dit gevoel eenmaal ervaren, dan groeit je dankbaarheid. Een gevoel wat hart en hersenen gezond houdt. 

Omdat je ook emotioneel door lagen gaat is het van belang dat je goede deskundige begeleiding erbij hebt. Iemand die al veel aan zichzelf gewerkt heeft en volledig bij jou aanwezig kan zijn. Die kan aanvoelen wat jij op dat moment nodig heeft vol mededogen en compassie, niet gehindert door eigen emotionele stukken. Wanneer je in een golf met een verdrietige ervaring komt, je boosheid voelt of angstig wordt, is het van groot belang dat deze ervaren persoon er is om je datgene te bieden aan steun en troost die je vroeger mogelijk gemist hebt. Jij moet onbezorgd en veilig kunnen reizen waarin je volledig zorg en liefde mag ontvangen.


ERVARINGSDESKUNDIG EN OPGELEID 

Ik reis sinds 2016 met diverse medicijnplanten; Ayahuasca, Psilcybine-truffels, Chocobliss en Huchauma (San Pedro). Daarnaast reis ik dagelijks naar de spiritworld om mezelf met mijn krachtdieren en spirits te verbinden voor afstemming met mijn onbewuste lagen en begeleiders. Ruim 30 jaar heb ik diverse therapieen doorlopen, retraites voor bezinning bijgewoond en vele opleidingen over bewustwording. Als mediator, relatiecoach en systemisch coach heb ik vele clienten begeleid in cognitieve processen. Een bak aan kennis en ervaring, maar het leren houdt nooit op. 

In mijn opleiding tot soulcoach bij de Geweide Reis olv Tanja en Lars Faber heb ik geleerd om mijn kennis en eigen ervaringen toe te kunnen passen als ceremoniebegeleider. We spreken vaak over een ceremonie omdat het van belang is dat een ritueel je laat verbinden met je intentie en de medicijnplant. Eerbied en respect hebben voor jezelf en het heilige medicijn wat Moeder Aarde ons geeft zorgt ervoor dat jij je gemakklijker kunt verbinden met de innerlijke reis. 


WIL JE MEER WETEN?

Neem gerust telefonisch contact met me op en mocht je een reis willen maken dan ontvang je een uitgebreide intake om vast te stellen of de reis voor jou mogelijk is. 

Je kan deze reis alleen maken maar ook met een vriend(in) of met je geliefde. Dit kan een versterkend effect hebben op jullie relatie. Het is ook een mooie aanvulling op relatiecoaching.