pexels-paul-ijsendoorn-33041

Als je écht wil leren wat vergeven is...

Het online retraite programma "TERUGKEER NAAR LIEFDE"

pexels-nataliya-vaitkevich-5201529

De weg naar een positief hoofd en een gelukkig hart

Emoties die ontstaan vanuit een situatie waarin we een gevoel van schaamte of onrecht ervaren, hebben vaak nog lang invloed. Op ons humeur, onze overtuigingen, het vertrouwen dat we hebben in onszelf én het vertrouwen dat we hebben in een ander.


In een positief hoofd en een gelukkig hart is weinig tot geen ruimte voor negatieve energie. Geen ruimte voor wrok, jaloezie, boosheid of frustratie. Je kunt juist elke situatie zien als een leermoment; wijze lessen die je meeneemt op je verdere levenspad. Een gelukkig hart is verbonden met je volle ziel. 


Herken je de volgende symptomen dan is er mogelijk zielsverlies ontstaan; depressie, lusteloosheid, moeite je aan te passen aan nieuwe omstandigheden, gevoel van disconnectie en dissociatie, negatieve gedachten, lage energielevels, verslavingen, zelfverwaarlozing, vastzitten in wrok, woede of boosheid, verlies niet kunnen verwerken of moeite ergens volledig aanwezig te kunnen zijn, geen relaties kunnen aangaan, geen grenzen kunnen aangeven, chronische problemen met de gezondheid, concentratieproblemen en dromen niet kunnen waarmaken, niet bij verlangens kunnen komen maar wel de pleaser zijn voor anderen. 


Om deze mindset te bereiken, start je met te erkennen dat iedereen een eigen perceptie van 'de waarheid' heeft. Die wordt gevoed door ervaringen uit het leven en de meeste mensen handelen vanuit de beste intenties rondom die waarheid.


Onze eigen overtuigingen en standpunten zijn altijd aannemelijker dan die van een ander. Zo werkt ons brein nu eenmaal. Zijn we in conflict? Dan zorgt dat vaak voor emoties die niet fijn voelen. Maar hoe standvastiger we zijn en blijven geloven in onze eigen overtuigingen, hoe meer we onszelf beperken en hoe verder we van de waarheid af komen. We sluiten ons hart en kiezen met ons hoofd.


Bij vergeven leer je terug te keren naar de Liefde van waaruit jij geboren bent. Wie jij in essentie bent! Je leert de angst te herkennen maar ook te dragen. Je leert de geschenken in emoties te vinden. Jouw lichaam kan herstellen en vertelt je alle wijsheid die je nodig hebt voor groei.

“Het lukte me eerst niet om eraan te beginnen en heb het lang laten liggen. Toen ik eindelijk met module 1 begon en de oefeningen mij stap voor stap meenamen, lukt het mij om de rust te vinden en om bepaalde stukken die mij blokkeerden los te maken. Ik merk dat alles veel lichter voelt en ik weet nu dat ik zelf de keuze heb om met dingen anders om te gaan.”–blijft liever anoniem-

 “De online werkruimte ervaar ik als erg prettig, ook je filmpjes. Dat ik zo de diepte in kan gaan verrast me, had ik niet gedacht.”-Agnes V.-
"Wat een mooi uitgebreid programma is het. Er zit veel kennis in en helpt je alles zelf te kunnen leren door de oefeningen en rituelen. Het helpt mij om kritischer naar mijn eigen kaders en gedachten te kijken en dwingt mij om uit mijn hoofd te gaan. De vertraging inzetten met de juiste intentie is wel belangrijk voor je eraan begint."-Maria M.-

null

De Vergevingscode Transparant

Terug van hoofd naar hart

In het online retraite-programma 'Terugkeer naar liefde' neem ik je mee door verschillende stadia. Je leert vanuit je beperkende overtuigingen en onprettige gevoelens de stap te maken naar (zelf)liefde. Zo ga je meer positiviteit, vreugde en geluk in je leven ervaren.

In dit online retraite-programma leer je aan de hand van video's, pdf-bestanden, werkbladen en persoonlijke opdrachten, in vijf modules:


 • Waarom jouw overtuigingen en gevoelens ruimte hebben gekregen om te ontstaan;
 • Hoe je gevoel van onrecht kunt vervangen door acceptatie, inzicht en helderheid;
 • Hoe je via je lichaam en emoties kunt helen voor een compassievol leven;
 • Wat vergeven werkelijk is en hoe leren vergeven je leven zal veranderen;
 • Waarom leren vergeven een belangrijke rol speelt in het ervaren van levensgeluk;
 • Hoe je door te vergeven weer in verbinding komt met jezelf en anderen;
 • Dat vergeven eigenlijk gaat over accepteren en afsluiten;
 • Dat je de routemap van vergeven in je dagelijkse leven kunt toepassen.


Je maakt een innerlijke transformatiereis. Op je reis ervaar je meer rust over het verleden en je treedt de toekomst met meer vertrouwen tegemoet. Hierna bepaal je zelf of je tevreden bent met jouw situatie en of er ruimte is voor een mogelijke verzoening.

In dit online programma:

Vergeven 1

Waarom Vergeven?

Heb je iets of iemand te vergeven? Wat is vergeven nu eigenlijk en waarom zou jij je erin verdiepen? Is leren vergeven wel voor jou weggelegd? In deze module krijg je hierop antwoorden.
Vergeven 2

Kiezen om te helen

Iedereen heeft ooit te maken met vergeven en het is altijd mogelijk. Hier maak je kennis met de rode draad van het vergevingsproces en ontdek je dat vergeving in de kleinste dingen speelt, ook bij jou.
Vergeven 3

Gevoelens en Emoties

In deze module maak je fysiek contact met je gevoel en emoties om te  vergeven. Hierna herken je beter je gevoel en je behoeftes. Je bent halverwege de route van hoofd naar hart.
Vergeven 4

Verlichting Vinden

Ben je klaar om terug naar liefde te keren? Dan leer je in deze module hoe je de belangrijkste stappen zet. Jij neemt controle over je eigen leven en je gevoel van vrijheid wordt vergroot.
Vergeven 5

Liefdevol Vergeven

Je bent op het punt aangekomen om los te laten, te accepteren en af te sluiten. En je weet nu hoe je dit in de toekomst kunt inzetten. Het is je gelukt; je bent teruggekeerd naar Liefde.
Leonie Poth Coaching

Persoonlijke Begeleiding

Als deelnemer aan de online retraite krijg je de mogelijkheid om een online coachingsgesprek in te plannen mocht je tijdens de retraite vast lopen of andere vragen hebben. Jij bepaald zelf het moment.
"Liefde is waarin we op aarde verschijnen, angst is wat ons is aangeleerd. We hebben onze angsten af te leren om weer bij liefde te komen. Waar we het meest geraakt worden en op angst gebaseerde emoties voelen, is onze plek in relaties. En daar waar we de meeste angst voelen, meestal als woede waarneembaar, ligt ook de mooiste oplossing."

In mijn aanpak ben ik volledig mezelf.

Zie dat gerust als een open uitnodiging om ook helemaal als jezelf naar mij toe te komen - graag zelfs! Maar wie ben ik dan? Mijn naam is Leonie Poth. Ik ben in 1970 geboren als Amerikaanse met Nederlands-Indische ouders. Ik ben geboren in Bakersfield, Californië. Een staat waar het contrast tussen ego en spiritualiteit groot is, maar ik ben in Twentse nuchterheid  opgegroeid. Ik ken en begrijp beide kanten en werk naar een goede balans.

Ik ben zelf gescheiden en alleenstaande ouder geweest. Ik heb verliezen gekend, mezelf verloren en rouwverwerkingen doorgemaakt. Dat waren belangrijke gebeurtenissen die ik nu als geschenk beschouw. Ik zie mijzelf als een heel en liefdevol wezen met een authentieke persoonlijkheid dat door het leven zelf is ontstaan. Dat is ook hoe ik naar elk individu kijk, wetende dat we door eenheid verbonden zijn.

Spiritueel en pragmatisch.

Ik ben altijd met zelfontwikkeling bezig. Voor mij werkt dat het beste in een combinatie tussen het aardse- en zielsbestaan. Ik straal positiviteit uit, ben spiritueel, maar ook pragmatisch - net als mijn werkwijze. In mijn werk als mediator, relatietherapeut en vergevingscoach heeft het uitzoeken van voorouderlijke systemen en verhalen mijn grootste aandacht. Die zeggen alles over onze aanwezigheid, als nakomeling van hen.  In mijn gereedschapskist ligt een verzameling van onder anderen Neuro Linguistisch Programmeren, Emotional Focussed Therapy, Systemisch werk, transformatief ademwerk, kennis en kunde uit regressie- en reincarnatie therapie, Boeddhisme en Sjamanisme. Met name vergeven trok mijn interesse in alle studies. In 2012 begon ik mijn specialisatie als vergevingscoach toen ik mijn geboorteplek bezocht.

De Vergevingscode Transparant
€ 397,-
€ 197,-

Online Retraite-Programma 'Terugkeer naar liefde'

In dit online retraite-programma leer je aan de hand van video's, pdf-bestanden, werkbladen en persoonlijke opdrachten, in vijf modules:


 • Waarom je van vergeving kunt leren en je persoonlijke groei in versnelling brengt;  
 • Hoe vergeving dichter bij je staat dan je had verwacht en je gaat kiezen voor jezelf; 
 • Welke fysieke blokkades verborgen zijn en hoe emoties helend kunnen zijn;
 • Dat het helend vermogen reeds in je zit en je leert wat je kunt doen om dit toe te passen;
 • Hoe je alles wat je geleerd en ervaren hebt integreert met de adem van compassie en dankbaarheid.


Doe je mee? Dan krijg je onbeperkt toegang tot een besloten leeromgeving en kun je bovendien contact maken met andere deelnemers.


Wil je zien hoe het programma eruit ziet. Kijk dan naar deze video.

Ook ik moest leren te vergeven...

De Vergevingscode is een methodiek die ontstaan is vanuit mijn 30 jaar durende zelfonderzoek. Waarvan de laatste tien jaar alles met vergeven te maken heeft gehad. Het bevat een samenvatting van vele stromingen die leiden naar de essentie van onszelf; onvoorwaardelijke liefde.

Als ik terugkijk op het pad dat ik zelf heb doorlopen, zie ik een behoeftige en onzekere vrouw groeien naar een krachtige, onafhankelijke vrouw die liefdevolle verbindingen aangaat. De relaties in mijn leven waren een stage voor mijn professionele carrière als scheidingsbemiddelaar, relatietherapeut en vergevingscoach.


Vanuit die levenservaringen en met een sterk vertrouwen in mijn intuïtie én analytische skills heb ik veel mensen kunnen helpen. Mensen die kampten met emoties als woede, wrok, schuld, schaamte en verdriet. Ik begeleidde ze in rouwprocessen en coachte mensen in hoe zij konden vergeven om weer verder te kunnen na een scheiding of het aangaan van nieuwe relaties. 


Al die kennis en kunde heb ik nu samengevat in een praktisch programma waarin jij door middel van een stukje theorie, diverse oefeningen, rituelen en korte, inspirerende filmpjes of audio leert wat de sleutel tot vergeven is, zodat je datgene wat je tegenhoudt kunt accepteren en afsluiten.  De toekomst waarvoor je bedoeld bent mag zich nu aan je tonen. 

Liever de online retraite met een persoonlijk coachingtraject of in een 2-daagse trainingsretraite?

Ook dat is mogelijk! 

Individueel: jij geeft jouw specifieke hulpvraag aan waarmee we samen werken. De online retraite Terugkeer naar Liefde ondersteunt je  tijdens de 6 online coachingsessies waarin ik je persoonlijk stap voor stap meeneem. Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Is een kortdurend traject meer iets voor je?

Meld je dan aan voor de 2 daagse trainingsretraite waar we in een groep het vergevingsproces doorlopen. Je ontvangt het online programma inclusief als naslagwerk.

Veel gestelde vragen

Voor wie is het online retraite-programma geschikt?

Heb jij te maken met verlies, rouw, scheiding, een burn-out, teleurstellingen, wrok, frustratie, boosheid of een genadeloze innerlijke criticus en vind je het lastig om daarmee om te gaan? Deze online retraite is voor jou als jij ergens in het leven voelt dat je vastloopt, als je meer uit het leven wilt halen en daarbij uitdagingen ondervindt of antwoorden zoekt op levensvragen om je potentie waar te maken.

Wat kan ik verwachten van de online retraite?

Een stap-voor-stap-proces waarin je elke keer verder komt op jouw pad naar (zelf)liefde. Je wordt aan de hand genomen om van je beperkende en negatieve gevoelens naar meer positiviteit in je leven te komen. Je leert hoe het leren vergeven jouw dagelijkse leven positief beïnvloedt en wat vergeven werkelijk is.

Wat wordt bedoeld met terugkeren naar liefde?

Je bent in liefde en als liefde geboren. Ergens in je leven ben je gaan geloven dat je niet goed genoeg bent. Dat je niet aan verwachtingen van anderen voldoet of dat je er niet bij hoort. Je bent steeds verder verwijderd geraakt van die liefde, van je zielskern. Met terugkeer naar liefde wordt bedoeld: weer in verbinding komen met jezelf, met al je wensen, met al je verlangens. Het is thuiskomen: terugkeren naar je liefdevolle pure zelf.

Wat krijg ik precies?

Het online retraite-programma 'De Vergevingscode, Terugkeer naar liefde' wordt aangeboden in een online leeromgeving en bestaat uit vijf modules. Het programma bestaat uit informatieve pdf-bestanden boordevol waardevolle informatie, begeleidende video's, diverse werkbladen en persoonlijke rituelen. Alles is 24/7 toegankelijk via een members area, zowel via je desktop als in de handige app en uit te breiden met een persoonlijk coachingstraject.

Waarom zou ik meedoen?

Je hebt min of meer last van je eigen beperkende gedachten, je negatieve gevoelens over iets of iemand en je wilt weer in verbinding met jezelf of anderen komen. Misschien heb je zelfs wrok en beheerst dat je leven. Je bent er klaar mee, toch? Je wilt geen slachtoffer meer zijn. En je weet ergens wel dat dit ingewikkeld is, maar je wilt nu eenmaal meer helderheid en inzicht.

Wanneer kan ik beginnen?

Direct! Dat maakt het online retraite-programma zo prettig en efficiënt. Zodra de betaling is voldaan, ontvang je een e-mail met daarin een link voor het aanmaken van je eigen account. Wanneer je dit account hebt aangemaakt, krijg je per direct toegang tot de online leeromgeving. Zo kun jij direct aan de slag!

Krijg ik begeleiding?

Alleen als jij dat wilt. Als deelnemer aan de online retraite krijg je de mogelijkheid om een persoonlijk coachingsgesprek in te plannen, zodat jij al je vragen kunt stellen en de begeleiding ontvangt die je nodig hebt. De cursus is zo ingericht dat je er op eigen kracht en tempo doorheen kunt. Wil je meer de diepte in? Vul de cursus dan aan met een coachingstraject. Dit doe je eenvoudig door contact met mij op te nemen voor een persoonlijk adviesgesprek via mail@leoniepoth.nl.

Hoelang duurt het online retraite-programma?

De cursus bestaat uit vijf verschillende modules en wordt aangeboden in een online leeromgeving. Hoe snel jij hier doorheen gaat, hangt volledig af van de tijd die jij vrij maakt om ermee aan de slag te gaan! Let wel; het online retraite-programma is geen cursus waar je doorheen zoeft. Het is een fase van bezinning waarin je van hoofd via hart indaalt naar jouw kern. Daar ervaar jij door rust, ruimte en tijd weer liefde in je hart en leer je te vergeven. Het behoeft een langere tijd en heeft echt vertraging nodig. Gun jezelf die tijd.

Hoe lang krijg ik toegang?

Je krijgt onbeperkte toegang. Zo kun je ook na het afronden van de cursus alle informatie nog eens rustig teruglezen of een ritueel opnieuw uitvoeren. Wel zo fijn!

Welke resultaten kan ik verwachten?

Je leert hoe bepaalde overtuigingen en negatieve gevoelens de ruimte hebben gekregen om te ontstaan. Hoe je een gevoel van onrecht kunt vervangen door acceptatie, inzicht en helderheid. Je leert wat vergeven werkelijk is én hoe je door te vergeven weer in verbinding komt met jezelf en anderen. Je gaat een innerlijke transformatiereis maken waarbij je met een andere bril naar de buitenwereld leert kijken. Over het verleden ervaar je meer rust, de toekomst ga je met meer vertrouwen tegemoet. Je zult meer vanuit je hart en je buik leven, meer contact maken met je lichaam, meer liefde voor jezelf ervaren en je wordt je bewust van innerlijke processen.