Wil jij weer rust, ruimte en liefde in je hart ervaren?

2 daagse trainings retraite "TERUGKEER NAAR LIEFDE"

Ik wil meer weten


De weg naar een positief hoofd en een gelukkig hart

Beschouw de kracht van vergeving als een transformatief pad dat niet alleen anderen bevrijdt, maar tevens innerlijke rust en vreugde met zich meebrengt.


Op dit pad van hernieuwd bewustzijn zul je antwoorden vinden op vragen als:


 • - Ben ik bereid om mijn emoties, hoe pijnlijk ook, onder ogen te zien?
 • - Hoe kan ik werkelijk vooruitgaan na mijn scheiding?
 • - Wat kan ik doen om de negatieve spiraal van beschuldigingen te doorbreken?
 • - Op welke manier spelen schaamte en falen een rol in mijn leven?


Deze en andere vragen leiden uiteindelijk naar vergeving, een keuze die je maakt wanneer je controle over je eigen emoties wilt hebben en niet langer het slachtoffer wilt zijn van iets of iemand anders.


Deze twee dagen staan in het teken van zelfcompassie. Je gaat onderzoeken wat je daarbij tegenhoudt en hoe je mogelijk bent gaan geloven dat er iets aan jou niet klopt of niet voldoet. Je verlangt naar vrijheid en innerlijke rust, en daar wil je jezelf in verdiepen. Het is tijd om los te laten dat je altijd sterk en krachtig moet zijn. Je bent bereid om te ervaren wat vergeving voor jou kan betekenen.


Misschien heb je tot nu toe moeite gehad met het verwerken van liefdesverdriet en het gevoel van falen na een scheiding, zelfs als je zelf de beslissing hebt genomen. Het kan zijn dat het je niet lukt om nieuwe relaties aan te gaan na de scheiding of dat de band met een kind is verslechterd. En wellicht blijf je malen over wie hiervoor verantwoordelijk zou kunnen zijn. 

Bij vergeven leer je terug te keren naar de Liefde van waaruit jij geboren bent. Wie jij in essentie bent! Je leert de angst te herkennen maar ook te dragen. Je leert de geschenken in emoties te vinden. Jouw lichaam kan herstellen en vertelt je alle wijsheid die je nodig hebt voor groei.

Een ‘goed’ of ‘fout’ bestaan niet tijdens deze 2-daagse

Gedurende deze twee dagen ga je de reis van zelfgenezing aan. Je hebt de mogelijkheid om authentieke compassie in je leven te omarmen.


Misschien verlang je naar...

 • Innerlijke rust en acceptatie met betrekking tot de wonden in je relaties. Je zoekt naar manieren om zelfcompassie te cultiveren en opnieuw van jezelf te houden, maar je weet niet precies hoe.
 • Het overwinnen van beperkende overtuigingen die je ervan weerhouden liefde te vinden.
 • Het verdiepen van de band met je kinderen en misschien zelfs met je ouders, maar emotionele obstakels staan nog in de weg.
 • Het worden van een voorbeeld van zelfcompassie, waardoor je een inspiratiebron kunt zijn voor je kinderen en omgeving.

null

€ 272,-

2 daagse trainings retraite om te leren vergeven.

Wat kan je verwachten?


 • Interactief bezinnings programma, met als rode draad het programma van ‘Terugkeer naar Liefde’ (de Vergevingscode). Dit programma is de leidraad voor het transformerende proces waar we als individu binnen de groep een keerpunt in maken.
 • Twee zaterdagen vol inzichten, waarin we de onderliggende lagen van onszelf gaan ontdekken die de innerlijke dynamiek en externe dynamieken met anderen verstoren.
 • Een mix van een training met een dagretraite, waarin we leren, oefenen en bezinnen.
 • Oefenen met elkaar; meditaties, transformerende rituelen die je ook thuis kunt toepassen, schrijfoefeningen, lichaamswerk met ademen en bewegen op muziek; mentale processen worden weer gekoppeld aan het lijf.
 • Fijne ontmoetingen met gelijkgestemden, die ook een spiegel voor je zijn.
 • Volledige aandacht voor jou, op een fijne locatie met lichte avondmaaltijd, van 14:00 – 20:30 uur.
 • Inclusief het praktische onlineprogramma de Vergevingscode®. Een leeromgeving voor thuis om de integratie in de maanden daarna te verstevigen en te onderhouden.

Welke processen doorloop je in deze 2-daagse?

Loslaten

Veilige bedding

Om genezing mogelijk te maken, is het essentieel om pijnlijke emoties toe te staan. We beginnen dus met het creëren van een veilige omgeving waarin jij je welkom voelt. Deze veiligheid hangt niet alleen af van de bereidheid van de groep, maar ook van jouw eigen hechtingssysteem. Tijdens dit proces zul je inzichten verkrijgen, waarbij lichaamswerk een integraal onderdeel vormt.

Levenswaarden

(H)erkennen

We delen verhalen en fungeren als getuigen, waarbij we elkaar de ruimte geven om authentiek te zijn. Het verlangen om gehoord en gezien te worden, omdat iedereen er toe doet, is universeel. Interactieve oefeningen bieden nieuwe perspectieven op oude pijnpunten en geven je frisse inzichten.

Emotie en Herinnering

Ontkoppelen

Je ontwikkelt het vermogen om los te komen van het constante denken, waardoor je opnieuw in contact kunt komen met zowel jezelf als anderen. Dit gebeurt vanuit je fysieke wezen, je empathische aard en je intuïtie. Tegelijkertijd besef je ook de waarde van je gedachten.

Paperplane

Eigenaarschap nemen

Wanneer je inzicht krijgt in je gedachten en beperkende overtuigingen, ontstaat er ruimte voor zelfcompassie. Deze ruimte geeft de moed om opnieuw verbindingen aan te gaan, zelfs in het gezicht van angst voor afkeuring of afwijzing. Je ontwikkelt het vermogen om onderscheid te maken tussen wat van jou is en wat van de ander komt. Door eigenaarschap te nemen voor je emoties en gedrag, neem je actief de verantwoordelijkheid voor je innerlijke wereld en persoonlijke groei.

Emotie en verbinding

Liefdevol Vergeven

Naarmate schuld en schaamte plaatsmaken voor zelfcompassie en vergeving, en mogelijk zelfs voor verzoening, rijst de vraag hoe je hier vervolgens mee omgaat. De ervaringen die je tijdens deze training opdoet, zullen je concrete handvatten bieden om in de praktijk je relaties te herstellen, te verbeteren, of indien nodig, zelfs los te laten als dat de meest passende keuze voelt. Het wordt een geleidelijk proces van groei en transformatie in je omgang met anderen en jezelf.

Systemisch geweten

Integratie

Als deelnemer aan deze training krijg je toegang tot een uitgebreid online programma, gevuld met meditaties, transformatieve rituelen, zelfhulptechnieken vanuit coaching, en schrijfoefeningen. Deze tools zijn ontworpen om je te ondersteunen bij het verhelderen van je innerlijke wereld. Jouw groei wordt bepaald door je eigen tempo en innerlijke aanwezigheid, waardoor je de ruimte hebt om op een persoonlijk niveau te evolueren.

In mijn aanpak ben ik volledig mezelf.

Voel je vrij om dit te zien als een open uitnodiging om volledig jezelf te zijn wanneer je bij mij komt - dat waardeer ik zelfs! Maar wie ben ik dan? Mijn naam is Leonie Poth. Ik ben geboren in 1970 in Bakersfield, Californië, als Amerikaanse met Nederlands-Indische ouders. Hoewel ik ben opgegroeid in een staat waar het contrast tussen ego en spiritualiteit groot is, heb ik mijn basis gelegd in de nuchtere Twentse mentaliteit. Ik begrijp en omarm beide kanten, strevend naar een harmonieuze balans.

Als iemand die gescheiden is geweest en alleenstaande ouder is geweest, heb ik persoonlijke verliezen gekend, mezelf verloren en rouwprocessen doorgemaakt. Deze gebeurtenissen beschouw ik nu als waardevolle geschenken. Ik zie mezelf als een compleet en liefdevol wezen met een authentieke persoonlijkheid, gevormd door het leven zelf. Op dezelfde manier bekijk ik elk individu, bewust van onze verbondenheid door eenheid.

Mijn benadering is zowel spiritueel als pragmatisch.

Constant werk ik aan mijn zelfontwikkeling, waarbij ik de voorkeur geef aan een balans tussen het aardse en het spirituele bestaan. Mijn uitstraling is positief, en hoewel ik spiritueel ben, hanteer ik ook een pragmatische aanpak - een benadering die je terugziet in mijn werk als mediator, familie- en relatiecoach en vergevingscoach. Mijn focus ligt op het onderzoeken van voorouderlijke systemen en verhalen, die veel onthullen over onze aanwezigheid als nakomelingen. In mijn gereedschapskist vind je een scala aan methoden, waaronder Neuro Linguïstisch Programmeren, Emotionally Focused Therapy, Systemisch werk, transformatief ademwerk, kennis uit regressie- en reïncarnatietherapie, Boeddhisme en Sjamanisme. Vooral vergeving heeft mijn bijzondere interesse, wat leidde tot mijn specialisatie als vergevingscoach in 2012, geïnspireerd door mijn bezoek aan mijn geboorteplek.

Ook ik moest leren te vergeven...

De Vergevingscode is een methodiek die ontstaan is vanuit mijn 30 jaar durende zelfonderzoek. Waarvan de laatste tien jaar alles met vergeven te maken heeft gehad. Het bevat een samenvatting van vele stromingen die leiden naar de essentie van onszelf; onvoorwaardelijke liefde.

Als ik terugkijk op het pad dat ik zelf heb doorlopen, zie ik een behoeftige en onzekere vrouw groeien naar een krachtige, onafhankelijke vrouw die liefdevolle verbindingen aangaat. De relaties in mijn leven waren een stage voor mijn professionele carrière als scheidingsbemiddelaar, relatietherapeut en vergevingscoach.


Vanuit die levenservaringen en met een sterk vertrouwen in mijn intuïtie én analytische skills heb ik veel mensen kunnen helpen. Mensen die kampten met emoties als woede, wrok, schuld, schaamte en verdriet. Ik begeleidde ze in rouwprocessen en coachte mensen in hoe zij konden vergeven om weer verder te kunnen na een scheiding of het aangaan van nieuwe relaties. 


Al die kennis en kunde heb ik nu samengevat in een praktisch programma waarin jij door middel van een stukje theorie, diverse oefeningen en  rituelen leert wat de sleutel tot vergeven is, zodat je datgene wat je tegenhoudt kunt accepteren en afsluiten.  De toekomst waarvoor je bedoeld bent mag zich nu aan je tonen.