Leonie Poth
04/27/2020

De scheiding als antwoord.

04/27/2020

Wanneer een probleem zich voordoet, vraag je af naar welke verandering je (Ziels)leven verlangt. Het probleem toont je de weg naar de oplossing. De oplossing is de weg naar je bestemming. En als je heel stil bent, je één maakt met alles om je heen. Dan komen de antwoorden.

'Antwoorden zijn tijdelijke haltes waar het verstand de ziel ontmoet en in die ontmoetingen ligt de vreugde van het scheppen van het volgende dat passend is.' (Penney Peirce)

Deze woorden kwamen vanochtend in mij op. En toen besloot ik dit als inleiding voor mijn nieuwsbericht te schrijven.

De golf van het leven

De inleiding toont mijn levensvisie en hoe mijn levensweg verloopt. Ik ben in beweging en stroom mee op een golf. Het is mijn meest recente comfortzone waar ik in weg droom. Maar dan word ik wakker geschud omdat ik de daling voel en alert moet zijn hoe ik met de stroming mee in balans blijf. Wanneer ik vervolgens in balans  op het stille vlakke water 'landt', dan lijkt het of ik stilsta, niet meer groei. Even lijkt het of ik van de golf gescheiden ben maar in feite heeft het me ergens gebracht. We waren één. Scheiding en verbinding zijn één. Het leven gaat altijd door, soms kabbelend, soms met hoge golven. Niet alleen de golven maar ook stil drijven is vooruitgang.

Mijn golf, mijn comfortzone, vroeg om verandering. Ik ben met de golf meegegaan, gedaald en ga kabbelend naar de spiegelende stille wateren tot een nieuwe golf zich voordoet. Ik surf mee op het leven van licht en schaduw, mens en ziel, aards en universum, hoofd en hart, voorspoed en tegenspoed, verbinding en scheiding, yin en yang, enzovoorts.

Afscheid van Resolve Visie

Onlangs heb ik de scheidingsmelding gedaan bij Resolve Visie scheidingsbemiddeling, na zes en een half jaar. Ik ga zelfstandig verder als familie mediator en wil me ook meer als coach, trainer en schrijfster ontwikkelen. Ik geef zekerheden op om mijzelf de kans te geven, mijn pure potentieel waarvoor ik hier ben, zichtbaar te maken. Vertrouwende dat mijn potentieel, vol onvoorwaardelijke liefde, creativiteit, energie, integriteit en wijsheid, zich ontvouwt en waarvoor ik hier ben. Het wordt tijd dat ik op mijn eigen podium verschijn, vrij van elke vorm die mij niet meer past.

Resolve is een mooie club waar ik enorm gegroeid ben en ik dankbaar op terugkijk. Het was een antwoord, een oplossing, een avontuur, een familie, een groeifase. We hebben van elkaar geleerd en elkaar veel gegeven. Mijn dankbaarheid voor deze jaren is groot, mijn afscheid voelt dan ook dubbel. Maar iets in mij weet dat het klopt. Ik voel dat het klopt. Mijn energie stroomt wanneer ik droom over wat er komen gaat.

Nieuwe golf

Mijn eigen bedrijf gaat veranderen, ik rond mijn zaken af en start nieuwe zaken op. Mijn zichtbaarheid, mijn podium, mijn eigen licht, mijn hergeboorte is begonnen. Komende week start ik met het schrijven van een boek, een levensscript. Ik ga de verstilling in en laat de wijsheid en creativiteit in mij naar boven komen. ‘De stal’ en ‘de grot’ in ons huis zijn deze week voor mij. De plekken waar ik mij laat inspireren en onderwijzen door anders schrijvers. Welke blind date staat mij te wachten en laat zich zien via de woorden op mijn vellen papier.

Vragen stellen. Daar ben ik goed in. Niet alleen in mijn werk met anderen. Ook aan mezelf en de levensvragen die om antwoorden vragen. Ik zoek, ik wacht. En elk binnenkomend antwoord is de verbinding met mijn ziel, mijn potentieel, mijn levensbron. Er zijn geen goede of slechte antwoorden. Elk antwoord op mijn vraag zegt iets over mezelf of over mijn richting. En datgene waar ik voor kies bepaald mijn richting. Hoe dan ook, elk antwoord is passend voor het moment waarin ik me bevind. En dus ook dit antwoord.