Leonie Poth
09/15/2022

coachsessies -Waarachtige kracht

09/15/2022

Waarachtige kracht

 

Ik ben een instrument van het universum voor mijn cliënten. 

Wow, dat klinkt wel heel vaag zou je kunnen denken. Maar eigenlijk zijn we dat allemaal als je ervoor open staat. Ik word me steeds bewuster van de boodschappen, de juiste vragen of interventies waar ik op kan vertrouwen. Niet alleen mijn geschoolde kennis zijn instrumenten, mijn hele systeem is het. Verbonden met het kwantumveld.

Onverklaarbaar verdriet...

Zo ook dit keer in de coaching sessie. Een vrouw die met een burn-out bij me kwam en zich voortdurend schuldig voelde als ze niet kon geven wat er van haar verwacht werd. Althans dat bedacht zij zich allemaal. Zij had zich geïdentificeerd als de krachtige vrouw en iets van kwetsbaarheid voelen was een deel van haar identiteit verliezen. De gedachte hieraan brachten haar tranen die ze maar nooit begreep. Wie zou ze zijn zonder die identiteit. Dat was haar onbewuste angst.

Een sprookjesleven?

Zij was nog niet bekend met systemisch werk of überhaupt met het idee dat we veel meer zijn en doen dan dat we onszelf beseffen. Ze bleef heel lang vasthouden aan het idee dat zij nooit iets tekort was gekomen en een zorgeloos leven had geleefd terwijl haar gedragingen gebaseerd waren op angst. Om vooruitgang bij haar te boeken moest er een opening komen om haar vertrouwde verhaal los te willen laten. Haar verhaal was dat ze het gelukkigste kind op aarde was geweest. Niet dat ik haar ongeluk wilde aanpraten omdat ze wel degelijk een zorgeloze jeugd had gehad maar zodat ze ook kon gaan voelen dat er behoeftes niet vervuld waren geweest en haar ouders niet perfect konden zijn. Perfecte mensen bestaan niet.

En dan is er mijn haar ...

Ze stond open om een opstelling te doen met haar gezin van herkomst. Plaatsankers op de grond vertegenwoordigden alle gezinsleden. Terwijl ik een sticker pakte om op een plaatsanker te plakken zat er een stuk van mijn haar aan vast geplakt en verloor ik een heel pluk haar. Mijn eerste gedachte was dat ik geen haar meer over hield omdat ik de laatste tijd veel meer haar aan het verliezen ben. Ik grapte er even over tot zij spontaan met nog een verhaal kwam. Zij had een paar jaar geleden al haar haar ineens verloren toen zij veel galstenen bleek te hebben. Na de operatie kwamen ineens haar haren weer terug. Ze vertelde welke impact dit op haar had, hoe eenzaam zij zich voelde en zich tegelijkertijd sterk hield, ver wegbleef van haar angst en verdriet. Evenals haar man die zijn emoties verborgen hield en zij voor elkaar sterk bleven. Dit moment dat ik een pluk haar verloor in de kamer en deze herinnering bij haar was precies nodig om een opening te krijgen waarna ze bereid was haar identiteit als krachtige vrouw voor nu even te laten varen. Na de opstelling lukt het haar om te ervaren dat ze veel meer was dan die krachtige vrouw die dacht voor iedereen onmisbaar te zijn en alle ballen hoog wist te houden.

Ontkiemende zelfliefde

Aan het einde van de sessie voelde zij dat er een grote ontlading was gekomen en ze voelde ademruimte en rust in haar hele lijf. Er is een opening gekomen waarbij ze meer gevoelens kan gaan toelaten en een ander perspectief op haar overtuigingen kunnen ontstaan. Er is ruimte gekomen om weer te voelen en zijn er zaadjes van zelfliefde geplant. Ze is op weg om in haarzelf een waarachtige krachtige vrouw te gaan herkennen; kwetsbaar, zacht en liefdevol.