TRIBAL MOTHERS

Drieluik 1-daagse retraite voor vrouwen

Start 3 juni
 • Ben jij een vrouw die actief bezig is met bewustwording?
 • En verlang jij naar zelfacceptatie en zingeving?
 • Is er behoefte aan verbinding, (h)erkenning en zelfliefde?
 • En ben jij er aan toe om je met gelijkgestemden te verbinden?

Er is ook in jou een diepe oerkracht verborgen!

In deze drieluik leer je met elkaar en interactieve oefeningen, meditaties en ceremonies jouw oerkracht te openen. Vele tradities kennen de kracht van vrouwencirkels en de tijd is aangebroken om met elkaar meer vrouwelijke Yin energie naast de mannelijke Yang energie wakker te maken. Elke stap die je bewust maakt, brengt je dichter bij je eigen essentie.Zonder vrouwen is er geen hoop, geen toekomst, geen voortzetting van traditie en cultuur.  Dit is de reden waarom Indiaanse culturen vrouwen altijd hebben geëerd en gerespecteerd, en hen hebben verheven tot eerbiedige en eerbiedige posities in de stam.  Moeders en grootmoeders voeden de kinderen op en leren hen eervol te leven, met respect voor ouderen en voor tradities.


Drie zaterdagen met de scheppende creatiekracht


Deze drieluik retraite -3 zaterdagen - gaat over groeien en verbinden in balans met het feminine en masculine. We vervullen een diepliggende behoefte van vele vrouwen, toen, nu en later. De tijd is aan het veranderen en ook al lijkt het feminine te groeien, het masculine staat nog altijd aan het roer. Tijd om met elkaar moedig, met compassie en mildheid de stille feminine kracht te omarmen.


Of we nu wel of geen kinderen hebben, in de vrouwelijke energie zijn we scheppend, verbeeldend, speels, dragend en verzorgend. 


We leren van de eeuwenoude kennis van échte tribal mothers, de vrouwen van inheemse stammen en hun rituelen en gebruiken. Dit verbinden we met onze eigen westerse opvoeding. Door te luisteren en te leren van elkaar in de Mothers Tribe. En daarbij telkens weer de vragen; Wat is waar? Wat is echt? Wat is liefde?

Wie is een Tribal Mother?

De Tribal Mother is sierlijk en elegant, dol op avontuur, speels en nieuwsgierig. Ze vecht niet, maar verdedigt slechts. Ze gaat ervan uit dat alle schepselen vriendelijk zijn, totdat het tegendeel is bewezen.

Veel inheemse moeders - Clan Mothers - werden dagelijks met diverse uitdagingen geconfronteerd. Maar veel vrouwen hielden vol.  Deze inheemse moeders zijn voorbeelden van geloof, doorzettingsvermogen en levengevende liefde.

Deze karaktertrekken vormen de schoonheid van een evenwichtige vrouwelijke kant, de kant die ons allen in staat stelt anderen in ons leven toe te laten zonder vooroordelen of achterdocht richting hen te koesteren.


Ik wil aansluiten


" We zijn allemaal gemaakt van Moeder Aarde en we keren allemaal terug naar Moeder Aarde. " 

~ Shawnee gezegde ~

Wild, wijs en vrij!


Wanneer je dit leest, vertelt jouw jouw innerlijke wijze vrouw je misschien wel dat dat je het speelse kind moet worden en eenvoudig weg moet toestaan dat dingen zich in je leven ontvouwen. Het zou wel eens tijd kunnen zijn om je verslaving aan gepieker op te geven. We verbinden ons met de oervrouw in onszelf en met elkaar. We verbinden onszelf met de elementen van Moeder Aarde en met de wijsheid van ons lichaam. Door wild wijs en vrij te zijn, door overgave, dans en bezinning. En door het eren van álle vrouwen die ons voor zijn gegaan en ons opvolgen.


Kun je kijken naar de ontvankelijke kant van je aard, die van volle vreugde?

Dans jij vol overgave en met je prachtige lijf?

Lukt het jou spiritueel, mentaal, fysiek en emotioneel in balans te zijn?


Verbind je met de Tribal Mother IN jou en stap zachtjes in de rivier van het leven. Drijf mee op het water van het universum… zo pas je evenwichtige vrouwelijke ontvankelijke energie toe. Eer deze energie, dan zul je de kracht van het vrouwelijke ontdekken.

Praktisch 

Wanneer? 3 zaterdagen; 3 juni, 15 juli en 9 september

Tijden: Van 14:00 uur tot 20:30 uur (met potluck maaltijd).

Waar? De Golden Tree in Enschede (Lonneker)

Bijdrage:  €333 voor 3 dagen (in termijnen mogelijk)

(333 = een symbolisch mooi getal; verbonden met spirituele groei en mentale vooruitgang)


Na een aanbetaling van €50 is je plek gereserveerd.

 

Evenwicht brengen

Onze overtuigingen vertegenwoordigen de kern van wie we zijn. Ze veroordelen ons, leiden ons en verrijken ons. Ze zijn geworteld in een erfenis van waarden en overtuigingen die van generatie op generatie door hun voorouders zijn doorgegeven. 

Inheemse moeders van vele tribes laten ons zien dat alle dingen die bestaan, verbonden zijn in één continu proces van groei en vooruitgang.


De inheemse moeder in onszelf leert ons dat evenwichtige vrouwelijke energie niet jaloers of kattig is. Het gaat om zusterschap, om plezier hebben en om delen in het geluk van anderen. Vanuit het vast verankerde geloof dat alle talenten ten goede komen aan de hele tribe, is de inheemse moeder blij voor anderen.


In haar evenwichtige opvatting over het delen van goedheid bestaat geen ruimte voor afgunst, of voor angst om vervangen te worden.  Moeders zijn heilig voor de inheemse geest. Verbonden zijn met deze inheemse moeder energie, zonder spelletjes of macht, vormt een prachtige ervaring. Het is de vrijheid van liefde zonder jaloezie. De inheemse moeder heeft haar naaste lief als zichzelf.


Net als Moeder Aarde, die alles geeft wat we nodig hebben om te leven en te gedijen,

kan de vrouw alles geven wat een mensenkind nodig heeft.  

Ze voedt, ze houdt van en ze beschermt.

Deelgever Leonie

Leonie is graag deelgever èn deelnemer in haar retraites. Zij is in haar overgangsjaren en heeft vele vrouwenrollen geleerd; als meisje, ‘de hoer en de non’, in relaties en als -alleenstaande-moeder, sinds kort ook bonus-oma; ‘Ibu’ (Indisch voor ‘moeder’). Leonie geeft haar geleerde lessen door vanuit haar eigen praktijkervaring als relatiecoach, systemisch coach en mediator, gecombineerd met de lessen uit de regressietherapie en cognitieve trainingen. En neemt zelf deel aan de Wisdom of the Crone jaargroep. Een voedzame soep, gekruid met rituelen en ceremonies die zij heeft ontvangen van Sjamanistische leraren (m/v).

Wat kun je verwachten?

 • Dragende rituelen en meditaties
 • Systemische oefeningen voor de vrouwenlijn
 • Sjamanistisch 'reizen'
 • Helende ademcirkels
 • Wild, wijs en vrij met dans en lichaamswerk
 • Verbinden in kracht en kwetsbaarheid
 • Openhartige sharings & gedeelde creaties

Met een vegetarische potluck maaltijd nemen we allemaal iets mee om te delen of samen te bereiden. Bij droog weer eten we gezellig rondom een kampvuur.


Wil jij ook jouw Tribal Motherhood ervaren?

“When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy.” Rumi

De drieluik dagen in het kort

Deze pagina is nog niet beschikbaar, kom terug over:

zat. 3 juni- 14:00 - 21:00

Wie is de moeder in jou, in het grote systeem? Verkennen, ordenen, herinneren, zorgen, eren.

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
The content you add below will be added to content fields that will unlock on the date & time you selected. Check out the preview mode to see the result.
zat. 15 juli - 14:00 - 21:00

Herken de scheppende kracht in jou. Verlangens, behoeftes, vertragen en versnellen.

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
The content you add below will be added to content fields that will unlock on the date & time you selected. Check out the preview mode to see the result.
zat. 9 september - 14:00 - 2100

De moeder en het innerlijk kind. Spelend, overgave, vertrouwen, begrenzen en openen.

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
The content you add below will be added to content fields that will unlock on the date & time you selected. Check out the preview mode to see the result.