Vrouw-zijn

in alle fasen

van het Wijsheidswiel

Jaartraining 2024-2025

Ontdek de Kracht van Vrouwelijkheid:

Een intieme reis voor maximaal 10 deelnemende vrouwen


Start 25 oktober '24

Ben je op zoek naar minder moeten en meer genieten, en heb je de bereidheid tot zelfreflectie en persoonlijke groei, dan is deze training iets voor jou, prachtvrouw!

de kosten en aanmelden


 de 5 helende weekenden


In het prachtig natuurgebied van Empe (GLD)

Wat gaan we doen?


Tijdens de jaartraining ‘Vrouw-zijn in alle fasen van het Wijsheidswiel’ doorleven we de vier archetypen van het vrouw-zijn om kennis te maken met de wijze vrouw in ons. In alle fasen van het Wijsheidwiel van de vrouw versmelten de vier archetypen van het vrouw-zijn tot één geheel, een bron van levenskracht voor de wijze vrouw. Zij belichaamt haar essentie en straalt vitaliteit uit.


Voor wie?


Een transformatieve jaartraining ontworpen voor vrouwen die hun vrouwelijke natuur willen omarmen. Voor hen die verlangen naar meer rust en zachtheid, en die streven naar het vertrouwen op hun innerlijke wijsheid en intuïtie. Een reis naar minder moeten en meer genieten. Deze training is bedoeld voor vrouwen die open staan om naar zichzelf te kijken en hun essentie volledig willen belichamen.

.

Marouska

Leonie

De reis door het Wijsheidswiel


Een reis van 9 maanden waarin we door alle fasen van het Wijsheidswiel gaan. Een traject van bewustwording waarin we de kwaliteiten van de 4 archetypes omarmen; het onbevangen meisje, de innerlijke moeder, de magische vrouw en de Crone. Alle vier hebben ze ons iets waardevols te brengen, elk op haar eigen manier.
Een bijzondere periode waarin we ons bewust worden van overlevingsmechanismen, patronen gaan herkennen en doorbreken. Waarin we oude pijn loslaten en helen zodat we ons vrouwelijke Zijn weer voluit kunnen leven.

Binnen de veilige omgeving van 1 groep vrouwen maken we gezamenlijk een innerlijke ontdekkingsreis van bewustwording en persoonlijke groei. Doordat we gedurende een langere periode met elkaar in verbinding staan, groeit het vertrouwen en ontstaat er een diepgaande onderlinge connectie waarbinnen je de ruimte hebt om jezelf volledig te tonen met alles wat er speelt. We hanteren een veilige en respectvolle benadering ten opzichte van zowel onze eigen processen als die van anderen. Gedurende het traject raken we steeds diepere lagen aan, waardoor diepgaande heling mogelijk wordt en transformatie de kans krijgt om werkelijk te integreren.


‘Vrouw-zijn in alle fasen van het wijsheidswiel’  bestaat uit 5 weekenden van vrijdag t/m zondag met tussenpozen van ca. 2 maanden waarin je contact hebt met je supportgroep voor onderlinge steun en het uitwisselen van ervaringen.


Wil je zelf vrouwencirkels organiseren en

hierin jouw bedding verstevigen?

Deze training is heel waardevol voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in het leiden van vrouwencirkels en die een solide basis willen leggen voor hun eigen cirkel. Het programma aanbod zal je aanmoedigen om je persoonlijke wijsheid te ontdekken en verder te ontwikkelen. Tijdens deze training open je mjouw onbewuste en leer je welke vorm van wijsheid het beste bij jou past. Omdat elke vrouwencirkel uniek is, zal het verkennen van jouw eigen vrouwelijke wijsheid ook dienen als een veilige en ondersteunende factor voor de groep.Weekend 1 (25-27 oktober 2024)  - Het Onbevangen meisje ontwaakt;
Het eerste weekend staat in het teken van het onbevangen kind, dat met nieuwsgierige ogen de wereld bekijkt, speelt en geniet. Het leeft vanuit een gezond basisvertrouwen en voelt zich veilig. We ontmoeten de maagdelijke onschuld in onszelf, het kleine 'Ik' dat veiligheid zoekt in de omgeving waar het van afhankelijk is. Tijdens dit weekend herstellen we onze systemische plek en verbinden we opnieuw met de innerlijke veiligheid en het vertrouwen in onszelf. Emoties mogen op een speelse manier aan bod komen.


Weekend 2 (13-15 december 2024) - De Innerlijke moeder ontwaakt;

Een weekend waarin we contact maken met onze innerlijke ‘moeder’. Haar creatiekracht huist in haar energetische baarmoeder. Ze is in verbinding met haar levensenergie, bewoont haar lijf met zachtheid en kan daarvan genieten. Met haar empathisch vermogen verbindt ze zich met anderen. We ontmoeten de innerlijke moeder in ons. Ontdekken of ze net zo goed voor zichzelf zorgt als voor anderen. We ervaren of het haar lukt om werkelijk te aarden in haar bekken en of ze in staat is haar zintuigen te volgen. Het is een weekend waarin we aandacht besteden aan wat er op dit gebied geheeld mag worden.


Weekend 3 (14-16 februari 2025) – De Levenslustige vrouw ontwaakt; 

Het derde weekend draait om de levenslustige vrouw die op een vrouwelijke manier schept. Ze vertrouwt op haar talenten en ervaringen, weet wat ze waard is, zorgt goed voor zichzelf en verwezenlijkt haar dromen. De periode van zorgen voor anderen is voorbij; het draait nu om haar eigen welzijn. Ze staat volop in het leven, kan haar grenzen stellen en haar verlangens vervullen zonder anderen tekort te doen. Dit weekend staat in het teken van het centraal stellen van onze magische vrouw, het verkrijgen van inzicht in haar behoeften en het oefenen met wat ze nog te leren heeft.


Weekend 4 (18-20 april 2025) - De Godinnelijke vrouw ontwaakt;

Het vierde weekend staat in het teken van de Crone, de vrouw die rust en stilte heeft verinnerlijkt. Ze overdenkt het leven en put daarbij uit haar rijke bron van levenswijsheid. Hoewel haar maancyclus voorbij is, blijft de energie van de baarmoeder voortbestaan. Haar spiritualiteit wordt opgemerkt, en ze is zich bewust van zowel de eindigheid als het begin van het leven. Het draait allemaal om haar ziel. Tijdens dit weekend ontdoen we ons van de laatste sluiers.


Weekend 5 (20-22 juni 2025) - De Wijze vrouw leeft!

In het afsluitende weekend versmelten de vier archetypen tot één geheel. Als bron van levenskracht voor de wijze vrouw. Zij belichaamt haar essentie en straalt vitaliteit uit. Ze neemt regie over haar eigen pad en leeft voluit haar leven met alles wat er is.
Als wijze vrouwen blikken we terug, herkennen alle fasen in onszelf. We verankeren onze ervaringen met praktische oefeningen voor het dagelijks leven. Zo blijven we voor altijd verbonden met onze geheelde wijze vrouw. Een feestelijk weekend waarin we op vrouwelijke wijze afronden en onze vrouwelijke essentie vieren.
Wat anderen zeggen

Deze aanbevelingen zijn gegeven op onze meerdaagse retraites. De ervaringen in deze op zichzelf staande vrouwenweekenden waren aanleiding tot het ontwikkelen van deze jaartraining. We merken dat er behoefte is aan meer dan een weekend alleen. En tegelijkertijd voelen we dat we met onze schat aan kennis en ervaring meer kunnen bieden. De jaartraining van 5 weekenden zorgt ervoor dat we nog dieper in ons vrouwelijke Zijn kunnen zakken en ont-wikkeling de tijd heeft echt te verankeren.

We hebben ervaren dat de manier waarop we uit verschillende invalshoeken samenwerken aanvullend is en als waardevol wordt ervaren. Deelnemers gaven ons het volgende terug:


Over onze programma's

‘Wat ik knap vind is dat jullie iedereen weten te raken’ – ‘Mooie kijk op verschillende soorten vrouwenwerk. Smaakt naar meer’ – ‘Genoeg diversiteit, afgestemd op behoefte. Goede opbouw en kwaliteit’ – ‘Wat ik hoopte aan te kunnen kijken kwam aan bod met heel veel waardevolle momenten’ – ‘Er zat ook fijn ‘lucht’ in het programma’


Over onze samenwerking 

‘Integer en zó op de persoon afgestemd’ – ‘Warm, betrokken en liefdevol’ – ‘Ruimte voor een ieder’ – ‘Jullie zijn samen mooi afgestemd’ – ‘10 punten fantastisch!’


Aanbevelingen

‘Dit mag elke vrouw ervaren; de combi van de begeleiding, de omgeving, de verzorging en het programma’ 
‘Een warm bad met vrouwen die durven delen, kwetsbaar zijn en elkaar dragen’ 
‘Thuiskomen in mezelf. Vertragen en naar binnen gaan, landen, écht tevreden!’  
‘Een aanrader. Je moet het zelf ervaren, woorden kunnen het niet vertellen’ 
‘Een heerlijke bubbel met 10 vrouwen een innerlijke reis maken. Met verdriet, lol en veel plezier’ 
Leonie Poth Trancereis Meditatie

Mijn naam is Leonie

"Met 20 jaar ervaring begeleid ik mensen in diverse transformatieprocessen, variërend van het versterken van hun imago en identiteit tot het navigeren door zeer emotionele rouwfases. Mijn expertise omvat het vinden van innerlijke vrede, leren vergeven, en begeleiden in mediation, relatiecoaching en persoonlijke ontwikkelingstrajecten. In diverse vormen zoals familiesystemen, plantmedicijn ceremonies, ademwerk, heartdance, krachtdier trancereizen, en het faciliteren van vrouwencirkels en diverse retraites. Mijn persoonlijke ontwikkelingsreis heeft me geleid naar internationale retraites en diepgaande verkenningen van stromingen zoals Boeddhisme, Ubuntu en Sjamanisme.

 

"Ik ben van jongs af aan nieuwsgierig geweest naar wie ik ben en het waarom van mijn bestaan. Mijn levenspad is een doorleefde stage voor het werk dat ik deel. Integriteit staat voorop, en ik deel alleen datgene wat ik tot in mijn tenen heb ervaren. Het doorgeven van wijsheid gaat verder dan aangeleerde kennis; het komt voort uit mijn vrouw-zijn, vooral sinds mijn overgangsjaren. Deze roeping om me te verbinden met andere vrouwen komt voort uit het verlangen om onze krachtige vrouwenwijsheid te delen, die diep geworteld is in onze bron. Samen streven we ernaar de balans tussen Yin en Yang te herstellen, zowel binnen als buiten onszelf, en het Licht Netwerk verder uit te breiden."


Op de pagina 'over mij' lees je meer.

Mijn naam is Marouska

"Ik was (ben) als kind al sensitief en intuïtief, opgroeiend in een rationeel gezin waar mannelijke energie de overhand had. Gevoel kreeg nauwelijks ruimte, en de boodschap was dat meisjes hetzelfde, bij voorkeur beter, konden dan jongens. Het voelde als knellend aan alle kanten: presteren, doelen halen, leven vanuit ratio in plaats van vertrouwen op mijn sensitieve aard en intuïtieve gaven. Mijn interesse in healing kwam steeds terug, maar het was pas na een periode van moeizaam herstel na letsel dat ik uiteindelijk de knoop doorhakte en een Reikicursus volgde. Dit had een diepe impact, bevorderde mijn herstel en versnelde mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik volgde opleidingen op het gebied van Reiki, holistische therapie, systemisch werk en massage, wat in de loop der tijd meer rust en ruimte bracht voor mijn sensitiviteit en intuïtie.


Ik maakte kennis met wombceremonies, lichaamswerk en transformerend ademen, bezocht retraites en vrouwenfestivals. Daar ervoer ik de rust die voortkwam uit de Yin-energie, het niets hoeven doen en het natuurlijke laten ontstaan. In de afgelopen jaren vond ik steeds meer balans tussen Yin en Yang. Ik besefte dat het essentieel is dat vrouwen samenkomen zoals van oudsher bedoeld is: om verbinding te maken, wijsheid te delen, bij elkaar te rusten en op te laden. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat gelijkwaardigheid ontstaat wanneer we putten uit onze vrouwelijke kracht, ruimte geven aan en waardering tonen voor onze Yin-energie en vrouwelijke kwaliteiten."


Ontdek ook mijn website Vrouwelijk Goud

PRAKTISCH

Wat:
Vijf weekenden op vrouwelijke wijze bewust worden, in de periode van oktober 2024 t/m juni 2025. Elk weekend begint op vrijdag 16:00 uur en eindigt op zondag 16:00 uur.


Waar:
We verblijven in de Deelgenoot in Empe; volledig verzorgd met vegetarische maaltijden en luxe tweepersoonskamers. De omgebouwde boerderij van Peter en Ineke ligt in een prachtig natuurgebied voor inspirerende wandelingen.


Uitwisseling:
Je betaalt voor dit traject van 5 weekenden €2650,- (totaal prijs inclusief overnachtingen, maaltijden en programma). 


VROEGBOEKKORTING

Meld je aan vóór 1 juli 2024 met €200 korting!


Bij de aanmelding vragen wij een aanbetaling van het eerste weekend; €530. Het is mogelijk om in termijnen te betalen (voorafgaande per weekend). Facturen voor btw-plichtigen is het tarief exclusief 21% btw.


We vinden het belangrijk dat financiën geen drempel is voor zelfontwikkeling. Heb je een minimuminkomen en zijn de financiën een bezwaar, dan komen we graag met je in gesprek over jouw bijdrage en motivatie. Een ‘Dana’ potje is aanwezig voor wie hier graag aan bij wil dragen. Vrouwen helpen vrouwen.

Aanmelden 


Aanmelden voor jaartraining 2024-2025


De uitwisseling voor deze jaartraining in een sfeervol ingerichte boerderij

all-inclusive is â‚¬2650*.

Dat is €530 per persoon, per blok. 


~VROEGBOEKKORTING ~

Meld je aan vóór 1 juli 2024 met €200 korting!       


Maximaal 10 deelneemsters VOL=VOL

*Na de aanbetaling van 50% is je deelname verzekerd. Termijn betalingen zijn mogelijk.


Voel jij dat deze transformerende retraite jouw leven zal veranderen maar is de financiele drempel te hoog? Neem contact met ons op. Misschien pas jij bij onze voorwaarden voor deelname met een laag inkomen (bijstandsnorm).

Onder voorwaarde dat...

We gaan starten met minimaal 5 en maximaal 10 deelneemsters; wanneer in elk geval de locatie- en verblijfskosten voor het grootste deel gedekt zijn. Jouw openheid en bereidheid zijn minstens zo belangrijk voor het succes van de groep en jouw missie. 


Vanaf je aanmelding nemen we je mee in het proces naar de jaartraining toe, en zullen we je regelmatig op de hoogte houden van onze voorbereidingen.  Ongeveer 2 weken voor elk weekend  ontvang je een mail met praktische informatie.

We kijken ernaar uit om samen te groeien en een krachtige verbinding van zelf-liefhebbende vrouwen te vormen!

Iets voor jou?

Voel je je aangesproken door deze jaartraining en heb je de bereidheid om naar jezelf te kijken? Dan is deze training zeker iets voor jou. Ervaring op dit pad is niet noodzakelijk. Of dit nu je eerste retraite is of je bent al jaren onderweg, in deze groep is iedereen gelijk en waardevol. Of je nu veel of weinig levenservaring hebt, elke vrouw draagt  bij vanuit haar levensfase.  (In de praktijk hebben we gemixte groepen met vrouwen van ca. 30 tot 65+)

 
Weet dat elke eerste ontmoeting voor iedereen spannend is, de ervaring leert dat het slechts een paar uur duurt voordat iedereen zich veilig en vertrouwd voelt binnen de groep.


Twijfel je nog? Dat kunnen we ons voorstellen, twijfel is een belangrijke stap in de reis naar jouw essentie. Neem gerust en vrijblijvend contact met een van ons op om kennis te maken, je vragen te stellen of te overleggen. 

Annuleringsvoorwaarden: afmelden kan telefonisch en via e-mail. Bij afmelding wordt er €15,- aan administratiekosten ingehouden. Bij afmelding tot 5 weken voor aanvang krijg je het volledige bedrag terug, minus de administratiekosten. Bij annulering tussen 5 weken tot 1 week voor aanvang van de startdatum wordt 50% van het deelname geld in rekening gebracht. Bij annulering vanaf 7 dagen vóór aanvang van de startdatum wordt 100% van het deelnamebedrag in rekening gebracht. Bij het niet verschijnen, wordt ook geen deelnamebedrag teruggeboekt. Mocht je niet kunnen komen, dan mag je ook zelf voor vervanging zorgen.  

Ja, ik meld mij aan