WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN

MAAK KENNIS MET FAMILIEOPSTELLINGEN

JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

Lukt het je maar niet om bepaalde patronen in je leven te veranderen?

Ben je onzeker terwijl je niet begrijpt waarom?

Of  zijn relaties een 'ding' voor je geworden?


Met een familieopstelling krijg je al snel antwoorden op dit soort vragen.

En wil je hiermee kennismaken?

Dan is een workshop heel geschikt voor jou.


Wil je een familieopstelling bijwonen zonder zelf een vraag in te brengen?

Dat kan als representant, je bent van harte welkom!

Emotie en Herinnering

Voor wie

Een familieopstelling is voor iedereen geschikt die worstelt met vragen over het leven, herhalende en vervelende patronen ervaart, een diep onverklaarbaar verdriet heeft of het steeds vastlopen in relaties of werksituaties ervaart.

Systemisch geweten

Waarom

Helpt bij het doorbreken van familiaire patronen en belemmeringen. Geeft je inzichten over je eigen gedrag en denken. Brengt je persoonlijke groei en bewustwording. Maakt dat je steviger in je relaties met andereen kunt gaan staan.

Levenswaarden

Kosten

Als vraaginbrenger vragen wij een bijdrage van €95. Jouw vraag of thema zal alle ruimte krijgen die het nodig heeft. Als representant vragen wij een bijdrage van €25. Tegelijkertijd merk je dat de opstelling ook jouw thema's raakt en je inzichten geeft.

Hoe neem je deel?


Als vraaginbrenger

Als vraaginbrenger breng je tijdens de opstelling een eigen thema in. Dat kan iets zijn waar je al langer tegenaan loopt, waar je misschien al van alles aan hebt proberen te doen, maar desondanks niet veel verder mee komt. Dat kan zijn dat je veel triggers ervaart in relaties en het je telkens weer verrast. Dat kan ook een chronische klacht zijn die je wilt onderzoeken op systemische verbanden. Vraaginbrengers kunnen naast het inbrengen van een eigen thema ook worden uitgenodigd om te representeren in andermans opstelling. 


Als representant

Iedereen kan representant  zijn.  De leden van jouw familiesysteem worden gerepresenteerd door andere deelnemers. De opgestelde personen zijn dus niet je echte familieleden. Deze andere deelnemers noemen we representanten en zij stellen zich vanuit een innerlijke beweging op in de ruimte. Hiermee geven ze een beeld weer dat informatie oplevert over het familiesysteem. Tijdens een opstelling ‘scan’ je als het ware voortdurend je gevoelens en laat je alle lichamelijke sensaties, gevoelens, innerlijke beelden of symptomen toe. Sta je stevig of wankel? Bemerk je een bepaalde warmte, of benauwdheid, stijfheid of wat dan ook? Staar je naar een bepaalde plek? Voel je je betrokken bij de andere representanten of heb je het gevoel dat je er niet bij hoort? Als je helemaal niets voelt dan is dat je waarneming.Wanneer je deelneemt als representant en je wordt uitgenodigd een familielid of abstractie te representeren ben je altijd vrij de uitnodiging te accepteren of te weigeren zonder verdere opgaaf van reden.


Gewonde zielsdelen vinden

"You don't truly love someone

until you love their fate, too." 

- Bert Hellinger -

JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN

Werkwijze


Vraaginbreng

Wanneer je jouw vraag inbrengt hebben we een kort gesprek over je vraaginbreng en vertel jij wat feiten en gebeurtenissen in je familie. Vervolgens kiezen we samen een aantal mensen uit de groep en vraag hen om familieleden of een abstractie te representeren. Dat kan bijvoorbeeld een representant zijn voor jezelf, je moeder, de oorzaak van een fysieke klacht, de oorzaak van de angst, enz.

Start opstelling

We starten deze workshop met een korte inleiding over systemisch werk en een meditatie om ons te verbinden met het systemische veld. Daarna gaan we aan de slag met opstellingen. Er is ruimte voormaximaal 2 vraagstellers per workshop.

Einde opstelling

Wanneer de opstelling ten einde is en alle representanten uit hun ‘rol’ zijn gestapt is gaat de werking van de opstelling gewoon in jou verder. Het is een beweging in diepere lagen van jouw zijn die zich steeds verder ontvouwt op zijn eigen tijd.

Nazorg

Het inzicht en de tijdens de opstelling gemaakte innerlijke beweging neemt zijn eigen tijd om verder in jou door te werken. Daarin laat niets zich forceren. Geef het dan ook die tijd en ruimte die het nodig heeft. Indien je behoefte hebt aan een nagesprek, verduidelijking of handvatten, dan ben je welkom om je aan te melden voor een sessie ‘Nagesprek opstelling’ - kan ook telefonisch.Wie zijn wij?

Wij zijn Sandra Eijsink en Leonie Poth.

Beiden zijn we experts geworden in relatiedynamieken en het coachen van mensen met relatieproblematiek. 

Sandra zal grotendeels de familieopstellingen verzorgen en heeft al jarenlang ervaring hiermee. Leonie is systemisch coach en begeleid mensen individueel met opstellingen. Dus bij beiden kun je terecht voor jouw hulpvragen, ook in de nazorg.

Leonie zal vooral ondersteunend zijn en de het systemisch veld openen met een verbindende meditatie.


Sandra en Leonie verzorgen samen de 3 daagse retraite 'Relatiebestaansrecht' waarin familieopstellingen een grote bijdrage levert aan jezelf verstevigen in relaties met jexelf en anderen.

Redenen op deze workshop te doen:


  • maak kennis met de ervaring van systemisch werk
  • krijg nieuwe inzichten in je eigen familieachtergrond
  • doe ervaring op als representant
  • ontdek wat de grondslag van je vraagstuk is
  • er is een nieuwe beweging in gang gezet


Wanneer?

vrijdag 3 februari 19:00 - 22:00 uur

zondag 26 februari 10:30 - 13:30 uur

Waar?

Hengelo (ov)

Kosten?

Vraagsteller €95 / Representant €25    (incl. btw)