pexels-paul-ijsendoorn-33041

Wil jij weer rust, ruimte en liefde in je hart ervaren?

Leren vergeven is een manier om weer tot de liefde te komen.

500+
tevreden cliënten
8+
jaar ervaring
350+
succesvolle trajecten
16
relevante opleidingen
pexels-nataliya-vaitkevich-5201529

De weg naar een positief hoofd en een gelukkig hart

Emoties die ontstaan vanuit een situatie waarin we een gevoel van schaamte of onrecht hebben ervaren, kunnen nog lang invloed hebben. Op ons humeur, onze overtuigingen, het vertrouwen dat we hebben in onszelf én het vertrouwen dat we hebben in een ander.


In een positief hoofd en een gelukkig hart is weinig tot geen ruimte voor negatieve energie. Geen ruimte voor wrok, jaloezie, boosheid of frustratie. Je kunt juist elke situatie zien als een leermoment; wijze lessen die je meeneemt op je verdere levenspad.


Om deze mindset te kunnen bereiken, start je met leren erkennen dat iedereen een eigen perceptie van 'de waarheid' heeft. Die wordt gevoed door ervaringen uit het leven en de meeste mensen handelen vanuit de beste intenties rondom die waarheid. Herken je dat, wanneer je mening veranderd wanneer je een eigen beleving bij iets hebt gekregen terwijl je in aanvang overtuigd was van dat iets? Elke gebeurtenis heeft een eigen ervaring.


Onze eigen overtuigingen en standpunten zijn altijd aannemelijker dan die van een ander. Zo werkt ons brein nu eenmaal. Zijn we in conflict? Dan zorgt dat vaak voor emoties die niet fijn voelen. Maar hoe standvastiger we zijn en blijven geloven in onze eigen overtuigingen, hoe meer we onszelf beperken en hoe verder we van de waarheid af komen. We sluiten ons hart en kiezen met ons hoofd.

null

De Vergevingscode Transparant

Terug van hoofd naar hart

In het online retraite-programma 'De Vergevingscode, terugkeer naar liefde' word je aan de hand meegenomen. Je leert vanuit je beperkende overtuigingen en onprettige gevoelens de stap te maken naar (zelf)liefde. Zo ga je meer positiviteit, vreugde en geluk in je leven ervaren.

In dit online retraite-programma leer je aan de hand van video's, pdf-bestanden, werkbladen en persoonlijke opdrachten, in vijf modules:


 • Waarom deze overtuigingen en gevoelens ruimte hebben gekregen om te ontstaan;
 • Hoe je gevoel van onrecht kunt vervangen door acceptatie, inzicht en helderheid;
 • Hoe je via je lichaam en emoties kunt helen voor een compassievol leven;
 • Wat vergeven werkelijk is en hoe leren vergeven je leven zal veranderen;
 • Waarom leren vergeven een belangrijke rol speelt in het ervaren van levensgeluk;
 • Hoe je door te vergeven weer in verbinding komt met jezelf en anderen.Je gaat een innerlijke transformatiereis maken. Op weg naar meer rust ervaren over het verleden en je toekomst met meer vertrouwen tegemoet treden. Je kunt hierna zelf de keuze maken of je tevreden bent met jouw situatie en of er ruimte is voor verzoening.

Wat heb jij jezelf of een ander te vergeven?

Het online retraite-programma is geen cursus waar je doorheen zoeft, maar een fase van bezinning. Je daalt van je hoofd via je hart naar jouw kern. Daar waar jij door rust, ruimte en tijd weer liefde in je hart kan ervaren en leert vergeven. Het behoeft een langere tijd en heeft echt vertraging nodig. Gun jezelf de tijd. Doe je mee?

In dit online programma:

Vergeven 1

Waarom Vergeven?

Heb je iets of iemand te vergeven? Wat is vergeven nu eigenlijk en waarom zou jij je erin verdiepen? Is leren vergeven wel voor jou weggelegd? In deze module krijg je hierop antwoorden.
Vergeven 2

Kiezen om te helen

Iedereen heeft ooit te maken met vergeven en het is altijd mogelijk. Hier maak je kennis met de rode draad van het vergevingsproces en ontdek je dat vergeving in de kleinste dingen speelt, ook bij jou.
Vergeven 3

Gevoelens en Emoties

In deze module ga je contact maken met je gevoel en emoties om te kunnen vergeven. Je luistert beter naar je gevoel en je behoeftes. Je bent halverwege de route van hoofd naar hart.
Vergeven 4

Verlichting Vinden

Ben je klaar om werkelijk te vergeven? Dan leer je in deze module hoe je de eerste stappen zet. Jij neemt controle over je eigen leven en je gevoel van vrijheid wordt vergroot.
Vergeven 5

Liefdevol Vergeven

Je bent aan het vergeven en je weet nu hoe je dit in de toekomst kunt inzetten. Het is je gelukt; je bent teruggekeerd naar Liefde en ervaart meer compassie in je leven.
Leonie Poth Coaching

Persoonlijke Begeleiding

Als deelnemer aan de online retraite krijg je de mogelijkheid om een persoonlijk coachingsgesprek in te plannen. Hier kun jij al je vragen stellen en ontvang je de begeleiding die je nodig hebt.
"Liefde is waarin we op aarde verschijnen, angst is wat ons is aangeleerd. We hebben onze angsten af te leren om weer bij liefde te komen. Waar we het meest geraakt worden en op angst gebaseerde emoties voelen, is onze plek in relaties. En daar waar we de meeste angst voelen, meestal als woede waarneembaar, ligt ook de mooiste oplossing."

In mijn aanpak ben ik volledig mezelf.

Zie dat gerust als een open uitnodiging om ook helemaal als jezelf naar mij toe te komen - graag zelfs! Maar wie ben ik dan? Mijn naam is Leonie Poth. Ik ben in 1970 geboren als Amerikaanse met Nederlands-Indische ouders. Ik ben geboren in Bakersfield, Californië. Een staat waar het contrast tussen ego en spiritualiteit groot is, maar ik ben in Twentse nuchterheid  opgegroeid. Ik ken en begrijp beide kanten en werk naar een goede balans.

Ik ben zelf gescheiden en alleenstaande ouder geweest. Ik heb verliezen gekend en rouwverwerkingen doorgemaakt. Dat waren belangrijke gebeurtenissen die ik nu als geschenk beschouw. Ik zie mijzelf als een heel en liefdevol wezen met een menselijke persoonlijkheid dat door het leven zelf is ontstaan. Dat is ook hoe ik naar elk individu kijk, wetende dat we door eenheid verbonden zijn.

USP 2

Spiritueel en pragmatisch.

Ik ben altijd met zelfontwikkeling bezig. Voor mij werkt dat het beste in een combinatie tussen het aardse- en zielsbestaan. Ik straal positiviteit uit, ben spiritueel, maar ook pragmatisch - net als mijn werkwijze. In mijn werk als mediator, relatietherapeut en vergevingscoach heeft het uitzoeken van voorouderlijke systemen en verhalen mijn grootste aandacht. Die zeggen alles over onze aanwezigheid, als nakomeling van hen. Binnen systemisch coachen met één persoon of in EFT met twee personen binnen mijn praktijk, komen ouders en voorouders altijd ter sprake.

In mijn rol als mediator en relatietherapeut ga ik voor herstel van de relatie. Of er nou een scheiding is of niet. En komt die scheiding er dan toch, dan pakken we het aan als een geschenk: hoe pakken we de relatie uit, zodat alle mooie dingen die er waren, toch behouden blijven? Ik vind het vergevingsproces daarom ontzettend belangrijk. Ik stel de juiste vragen en zo navigeren we door het proces. Ik luister open, zonder oordeel naar wat eruit komt. Hoe diep we ook graven, ik houd het grotere plaatje in beeld en blijf relativeren.

Tijdelijke aanbieding

Omdat ik momenteel bezig ben met het afronden van dit online retraite-programma kun jij, alleen in de zomer van 2022, deelnemen voor een fractie van de prijs, totdat het programma helemaal volmaakt is! Als tegenprestatie van dit gunstige tarief verwacht ik dat je meedoet aan een eindevaluatie. Mis deze tijdelijke aanbieding niet!
De Vergevingscode Transparant
€ 397,-
€ 197,-

Online Retraite-Programma 'De Vergevingscode, terugkeer naar liefde'

In dit online retraite-programma leer je aan de hand van video's, pdf-bestanden, werkbladen en persoonlijke opdrachten, in vijf modules:


 • Waarom deze overtuigingen en gevoelens ruimte hebben gekregen om te ontstaan;
 • Hoe je gevoel van onrecht kunt vervangen door acceptatie, inzicht en helderheid;
 • Hoe je via je lichaam en emoties kunt helen voor een compassievol leven;
 • Wat vergeven werkelijk is en hoe leren vergeven je leven zal veranderen;
 • Waarom leren vergeven een belangrijke rol speelt in het ervaren van levensgeluk;
 • Hoe je door te vergeven weer in verbinding komt met jezelf en anderen.


Je gaat een innerlijke transformatiereis maken waardoor je meer rust gaat ervaren over het verleden. Je zult je toekomst weer met vertrouwen tegemoet treden.


Doe je mee? Dan krijg je onbeperkt toegang tot een besloten leeromgeving en kun je bovendien contact maken met andere deelnemers. Mis deze tijdelijke aanbieding niet! Bovendien kun je overal en altijd inloggen met de handige app!

"Het is altijd aan jou of er ruimte is voor verzoening of dat je tevreden kunt zijn met jouw situatie."

Ook ik moest leren te vergeven...

De Vergevingscode is ontstaan vanuit mijn 30 jaar durende zelfonderzoek, waarvan de laatste tien jaar alles met vergeven te maken heeft gehad.

Als ik terugkijk op het pad dat ik zelf heb doorlopen, zie ik een behoeftige en onzekere vrouw groeien naar een krachtige, onafhankelijke vrouw die liefdevolle verbindingen aangaat. De relaties in mijn leven waren een stage voor mijn professionele carrière als scheidingsbemiddelaar, relatietherapeut en vergevingscoach.

Vanuit die levenservaringen en met een sterk innerlijk weten, mijn intuïtie én talenten (analyseren en verbindend communiceren) heb ik veel mensen kunnen helpen. Mensen die kampten met emoties als woede, wrok, schuld, schaamte en verdriet. Ik begeleidde ze in rouwprocessen en coachte mensen in hoe zij konden vergeven om weer verder te kunnen na een scheiding of het aangaan van nieuwe relaties. Altijd zonder oordeel.

Al die kennis en kunde heb ik nu samengevat in een praktisch programma waarin jij door middel van een stukje theorie, diverse oefeningen, rituele en korte, inspirerende filmpjes of audio leert wat de sleutel tot vergeven is, zodat je vertrouwd raakt met zowel het begrip ‘vergeven’ als het proces met alle gedachten en emoties die erbij horen.

Veel gestelde vragen

Voor wie is het online retraite-programma geschikt?

Heb jij te maken met verlies, rouw, scheiding, een burn-out, teleurstellingen, wrok, frustratie, boosheid of een genadeloze innerlijke criticus en vind je het lastig om daarmee om te gaan? Deze online retraite is voor jou als jij ergens in het leven voelt dat je vastloopt, als je meer uit het leven wilt halen en daarbij uitdagingen ondervindt of antwoorden zoekt op levensvragen om je potentie waar te maken.

Wat kan ik verwachten van de online retraite?

Een stap-voor-stap-proces waarin je elke keer verder komt op jouw pad naar (zelf)liefde. Je wordt aan de hand genomen om van je beperkende en negatieve gevoelens naar meer positiviteit in je leven te komen. Je leert hoe het leren vergeven jouw dagelijkse leven positief beïnvloedt en wat vergeven werkelijk is.

Wat wordt bedoeld met terugkeren naar liefde?

Je bent in liefde en als liefde geboren. Ergens in je leven ben je gaan geloven dat je niet goed genoeg bent. Dat je niet aan verwachtingen van anderen voldoet of dat je er niet bij hoort. Je bent steeds verder verwijderd geraakt van die liefde, van je zielskern. Met terugkeer naar liefde wordt bedoeld: weer in verbinding komen met jezelf, met al je wensen, met al je verlangens. Het is thuiskomen: terugkeren naar je liefdevolle pure zelf.

Wat krijg ik precies?

Het online retraite-programma 'De Vergevingscode, Terugkeer naar liefde' wordt aangeboden in een online leeromgeving en bestaat uit vijf modules. Het programma bestaat uit informatieve pdf-bestanden boordevol waardevolle informatie, begeleidende video's, diverse werkbladen en persoonlijke rituelen. Alles is 24/7 toegankelijk via een members area, zowel via je desktop als in de handige app en uit te breiden met een persoonlijk coachingstraject.

Waarom zou ik meedoen?

Je hebt min of meer last van je eigen beperkende gedachten, je negatieve gevoelens over iets of iemand en je wilt weer in verbinding met jezelf of anderen komen. Misschien heb je zelfs wrok en beheerst dat je leven. Je bent er klaar mee, toch? Je wilt geen slachtoffer meer zijn. En je weet ergens wel dat dit ingewikkeld is, maar je wilt nu eenmaal meer helderheid en inzicht.

Wanneer kan ik beginnen?

Direct! Dat maakt het online retraite-programma zo prettig en efficiënt. Zodra de betaling is voldaan, ontvang je een e-mail met daarin een link voor het aanmaken van je eigen account. Wanneer je dit account hebt aangemaakt, krijg je per direct toegang tot de online leeromgeving. Zo kun jij direct aan de slag!

Krijg ik begeleiding?

Alleen als jij dat wilt. Als deelnemer aan de online retraite krijg je de mogelijkheid om een persoonlijk coachingsgesprek in te plannen, zodat jij al je vragen kunt stellen en de begeleiding ontvangt die je nodig hebt. De cursus is zo ingericht dat je er op eigen kracht en tempo doorheen kunt. Wil je meer de diepte in? Vul de cursus dan aan met een coachingstraject. Dit doe je eenvoudig door contact met mij op te nemen voor een persoonlijk adviesgesprek via mail@leoniepoth.nl.

Hoelang duurt het online retraite-programma?

De cursus bestaat uit vijf verschillende modules en wordt aangeboden in een online leeromgeving. Hoe snel jij hier doorheen gaat, hangt volledig af van de tijd die jij vrij maakt om ermee aan de slag te gaan! Let wel; het online retraite-programma is geen cursus waar je doorheen zoeft. Het is een fase van bezinning waarin je van hoofd via hart indaalt naar jouw kern. Daar ervaar jij door rust, ruimte en tijd weer liefde in je hart en leer je te vergeven. Het behoeft een langere tijd en heeft echt vertraging nodig. Gun jezelf die tijd.

Hoe lang krijg ik toegang?

Je krijgt onbeperkte toegang. Zo kun je ook na het afronden van de cursus alle informatie nog eens rustig teruglezen of een ritueel opnieuw uitvoeren. Wel zo fijn!

Welke resultaten kan ik verwachten?

Je leert hoe bepaalde overtuigingen en negatieve gevoelens de ruimte hebben gekregen om te ontstaan. Hoe je een gevoel van onrecht kunt vervangen door acceptatie, inzicht en helderheid. Je leert wat vergeven werkelijk is én hoe je door te vergeven weer in verbinding komt met jezelf en anderen. Je gaat een innerlijke transformatiereis maken waarbij je met een andere bril naar de buitenwereld leert kijken. Over het verleden ervaar je meer rust, de toekomst ga je met meer vertrouwen tegemoet. Je zult meer vanuit je hart en je buik leven, meer contact maken met je lichaam, meer liefde voor jezelf ervaren en je wordt je bewust van innerlijke processen.

Wat heb jij jezelf of een ander te vergeven?