SCHEIDINGSBEMIDDELING

SCHEIDINGS
BEMIDDELING

Bij een scheiding komen naast emoties ook heel veel praktische zaken kijken.

Mediation bij een scheiding helpt jullie door deze ingewikkelde periode te navigeren. Daarbij zorg ik ervoor dat jullie belangen niet uit het oog worden verloren.

In deze vorm van mediation maken jullie bijvoorbeeld samen afspraken over de verdeling van de zorgtaken van de kinderen. Ook wordt er een echtscheidingsconvenant opgesteld, met afspraken over alimentatie, de woning, de verdeling van de inboedel, het vermogen en jullie pensioen.

Het regelen van A tot Z.

Dit gebeurt in gesprekken om tafel bij jullie thuis of op een afgesproken locatie. Ik ondersteun bij de afhandeling bij de rechtbank tot aan inschrijving echtscheiding bij de gemeente. Ook begeleiding bij het omzetten van de woning is mogelijk.

Soms is het in het belang van beiden simpelweg beter om uit elkaar te gaan. Maar het belang van de kinderen mag dan niet vergeten worden. Bij het opstellen van een ouderschapsplan, zie ik mezelf daarom ook indirect als hun opdrachtnemer.

Ook na de scheiding kan ik hulp bieden aan ex-paren die, vanwege overlappende relaties, kinderen, op een goede manier verder willen. Deze vorm van relatiebemiddeling is ook aan te bevelen voor wie kennis gaat maken met de wondere wereld van co-ouderschap.

Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.​

FAMILIEMEDIATION

Geen enkele reorganisatie is zo ingewikkeld als die van een familie na een ruzie, scheiding of sterfgeval.

Er is een verbondenheid tussen de partijen die de wens voor een oplossing groot maakt, maar de weg daarnaartoe juist ook kan bemoeilijken.

Bij familiemediation lossen we een specifiek, afgebakend conflict of familieruzie op. Onenigheid over een nalatenschap, of een familieruzie die doorlopend de communicatie en daarmee band tussen familieleden verstoort: het kan van alles zijn. Maar de oplossing begint met luisteren.

Als familiemediator ga ik met de leden van de familie om tafel en inventariseer ik de wensen, problemen en gevoelens. Samen kan er een oplossing worden gevonden. Dat is niet makkelijk, maar zeker wel mogelijk. Luisteren en je gehoord voelen staan daarbij voorop.

De belangen van alle partijen komen aan bod, en de oplossing wordt gewoonlijk door alle partijen gedragen.

Kies ik voor conflict of compassie?

Leonie Poth is een MfN Register Mediator; gespecialiseerd in familie, relaties en echtscheiding.

NEEM CONTACT OP

 

Leonie Poth, Vergevingscoach
Te bereiken op: 06-22141525
Stuur een email naar: mail@leoniepoth.nl

Praktijk: Hazenweg 50, 7556 BM Hengelo

 

close

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, blogs en ander nieuws.