Goed uit elkaar of bemiddeling voor herstel

Bij een scheiding komen naast emoties ook heel veel praktische zaken kijkenBij een scheiding komen naast emoties ook heel veel praktische zaken kijken

Mediation bij een scheiding helpt jullie door deze ingewikkelde periode te navigeren. Daarbij zorg ik ervoor dat jullie belangen niet uit het oog worden verloren.

In deze vorm van mediation maken jullie bijvoorbeeld samen afspraken over de verdeling van de zorgtaken van de kinderen. Ook wordt er een echtscheidingsconvenant opgesteld, met afspraken over alimentatie, de woning, de verdeling van de inboedel, het vermogen en jullie pensioen.

Het regelen van A tot Z.

Dit gebeurt in gesprekken om tafel bij jullie thuis of op een afgesproken locatie. Ik ondersteun bij de afhandeling bij de rechtbank tot aan inschrijving echtscheiding bij de gemeente. Ook begeleiding bij het omzetten van de woning is mogelijk.

Soms is het in het belang van beiden simpelweg beter om uit elkaar te gaan. Maar het belang van de kinderen mag dan niet vergeten worden. Bij het opstellen van een ouderschapsplan, zie ik mezelf daarom ook indirect als hun opdrachtnemer.

Ook na de scheiding kan ik hulp bieden aan ex-paren die, vanwege overlappende relaties, kinderen, op een goede manier verder willen. Deze vorm van relatiebemiddeling is ook aan te bevelen voor wie kennis gaat maken met de wondere wereld van co-ouderschap.

Werken aan een duurzame gescheiden relatie

Maar goed, dan heb je de praktische en juridische zaken goed geregeld en toch blijft er een knagend gevoel over de relatie met de ander of misschien wel over jezelf. Dit werkt mogelijk door in jullie verstandhouding als ouders of belemmert het je in het aangaan van een nieuwe relatie.

Scheiden is niet alleen maar het maken van afspraken maar ook ruimte geven aan het rouwproces. Ik heb geen glazen bol maar vanuit mijn ervaring als (relatie)coach kan ik jullie wel inzicht geven hoe je voorbereid kan zijn op een betere toekomst samen óf met jezelf. Duurzaamheid van jullie gemaakte afspraken heeft meer kans van slagen.

Sta je open om tijdens de bemiddeling óók naar de onderstroom van jullie verstandhouding en communicatie te kijken dan coach ik jullie hier bij. Met name een vastlopend proces in de gezamenlijke besluitvorming kan hierin weer vooruitgang bieden.

Alleen jijzelf bepaald of je de ruimte voelt om met elkaar naar jullie dynamiek en de (ouder) relatie te kijken tijdens de bemiddeling. Staan jullie beiden open voor een holistische kijwijze, dan is er ook ruimte om weer samen óf afzonderlijk naar de toekomst te kijken. Een slopend conflict blijft dan uit.

Waar werk ik?

Mijn kantoor staat in Hengelo, Twente.  Jullie zijn welkom in mijn warm en sfeervol ingerichte kantoor waar de neutraliteit vaak prettiger is dan scheiden bij jullie thuis waar veel persoonlijke afleiding is. Woon je te ver weg of kan je door omstandigheden niet komen? Ik ben tevens gespecialiseerd in online scheiden of ik kom bij jullie langs. Vraag gerust naar die mogelijkheid.


                                                                             Snelle afspraak mogelijk! 

Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.

Geen enkele reorganisatie is zo ingewikkeld als die van een familie na een ruzie, scheiding of sterfgeval.

Er is een verbondenheid tussen de partijen die de wens voor een oplossing groot maakt, maar de weg daarnaartoe juist ook kan bemoeilijken.

Bij familiemediation lossen we een specifiek, afgebakend conflict of familieruzie op. Onenigheid over een nalatenschap, of een familieruzie die doorlopend de communicatie en daarmee band tussen familieleden verstoort: het kan van alles zijn. Maar de oplossing begint met luisteren.

Als familiemediator ga ik met de leden van de familie om tafel en inventariseer ik de wensen, problemen en gevoelens. Samen kan er een oplossing worden gevonden. Dat is niet makkelijk, maar zeker wel mogelijk. Luisteren en je gehoord voelen staan daarbij voorop.

De belangen van alle partijen komen aan bod, en de oplossing wordt gewoonlijk door alle partijen gedragen.


         "Familie is als de takken aan de boom; ze gaan alle kanten uit maar delen dezelfde wortels."


Kies ik voor conflict of compassie?

Leonie Poth is geristreerd als MfN familie mediator; gespecialiseerd in familie, relaties en echtscheiding.

Leonie Poth is aangesloten als Hight Trust mediator voor de Raad van Rechtsbijstand.Video Thumbnail
1:11