Goed uit elkaar of bemiddeling voor herstel

Mediation voor relatieherstel

Maar goed, dan heb je de praktische en juridische zaken goed geregeld en toch blijft er een knagend gevoel over de relatie met de ander of misschien wel over jezelf. Dit werkt mogelijk door in jullie verstandhouding als ouders of belemmert het je in het aangaan van een nieuwe relatie.

Dit is een soort relatiebemiddeling. Maar niet om de oude relatie te herstellen maar de nieuwe te verbeteren. 

Scheiden is niet alleen maar het maken van afspraken maar ook ruimte geven aan het rouwprocesIk heb geen glazen bol maar vanuit mijn ervaring als (relatie)coach kan ik jullie wel inzicht geven hoe je voorbereid kan zijn op een betere toekomst samen óf met jezelf.  

Deze vorm van bemiddeling is ook aan te bevelen voor wie kennis gaat maken met co-ouderschap. Oftewel, jullie relatie als collega ouders.

Sta je open om tijdens de bemiddeling óók naar de onderstroom van jullie verstandhouding en communicatie te kijken dan coach ik jullie hierbij. Met name een vastlopend proces in de gezamenlijke besluitvorming kan hierin weer vooruitgang bieden.

Individuele begeleiding

Hebben jullie al een mediator of advocaat bij de scheiding en zoek je extra begeleiding of advies in jouw eigen proces? 

Vaak lopen mensen in scheiding vast in hun emoties of zijn er veel twijfels. Persoonlijke begeleiding, met verstand van het rouwproces, emotieverwerking en praktische zaken rondom scheiden, is vaak heel wenselijk. Je wilt geen spijt krijgen van beslissingen en tegelijkertijd kans bieden aan een gezonde relatie of uitkomst met je ex-partner.


Neem contact op voor een persoonlijk gesprek ter kennismaking.

Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.

Familiemediation

Geen enkele reorganisatie is zo ingewikkeld als die van een familie na een ruzie, scheiding of sterfgeval.

Er is een verbondenheid tussen de partijen die de wens voor een oplossing groot maakt, maar de weg daarnaartoe juist ook kan bemoeilijken.

Bij familiemediation lossen we een specifiek, afgebakend conflict of familieruzie op. Onenigheid over een nalatenschap, of een familieruzie die doorlopend de communicatie en daarmee band tussen familieleden verstoort: het kan van alles zijn. Maar de oplossing begint met luisteren.

Als familiemediator ga ik met de leden van de familie om tafel en inventariseer ik de wensen, problemen en gevoelens. Samen kan er een oplossing worden gevonden. Dat is niet makkelijk, maar zeker wel mogelijk. Luisteren en je gehoord voelen staan daarbij voorop.

De belangen van alle partijen komen aan bod, en de oplossing wordt gewoonlijk door alle partijen gedragen.


         "Familie is als de takken aan de boom; ze gaan alle kanten uit maar delen dezelfde wortels."


Kies ik voor conflict of compassie?