3-daagse retraite (try-out) 

 De Wijze Vrouw ontwaakt!

Ik meld mij aan


Op Vrouwelijke Wijze

 • Regeert je hoofd, leef je vanuit je agendag?
 • Wil je even weg uit de waan van de dag, de gebruikelijke patronen?
 • Heb je behoefte aan werkelijk ervaren wat belangrijk is voor jou?
 • Te voelen wat je lijf, je energie en je innerlijke wijsheid te vertellen hebben? 


Dompel je onder in de vrouwelijke Yin-energie. Sluit samen met 10 prachtige vrouwen 2023 ceremonieel af.

En creëer jouw eigen nieuwe jaar op vrouwelijke wijze in de 3 daagse all-inclusive retraite.

We naderen de feestdagen waarin we ons huis versieren, cadeaus uitwisselen, bezoek ontvangen of aan tafel gaan bij familie en vrienden. Aan de ene kant genieten, aan de andere kant ook stress, verplichtingen en drukte. Op dit soort dagen is de energie naar buiten gericht, heel yang. Dat, terwijl de Yin energie in de natuurlijk cyclus haar hoogtepunt in bereikt op 21 december.


Naar binnen

Winterzonnewende, de tijd om naar binnen te keren zoals de beer haar winterslaap houdt en de planten zich terugtrekken in de grond. Het is de tijd om te vertragen, te verstillen en diep van binnen te voelen wat er is. Perfecte tijd voor onze retraite. We stappen uit de waan van de dag en zakken in ons lijf. We laten ons meevoeren door de Yin-energie. Vertragen, verstillen en verzachten. In de veilige vrouwenbedding verbinden we ons. Met onszelf en onze innerlijke wijsheid. We laten los wat is geweest. Helen wat zich aandient. Maken plaats voor het nieuwe. Creëren wat mag groeien. Op vrouwelijke wijze maken we de overgang naar het nieuwe jaar.

De Wijze Vrouw herleeft!

Vrouwencirkels, Rode Maan tenten, de kring van wijze grootmoeders, inheemse stammen met medicijnvrouwen als raadgevers. Van oudsher kwamen vrouwen bij elkaar. Om zich te verbinden, te rusten en ervaringen te delen. Vrouwelijke wijsheid werd gewaardeerd en de vrouwelijke wijze gerespecteerd. Tot de mannelijke manier leidend werd. Yang de boventoon ging voeren. Vrouwen voegden zich, verloochenden hun innerlijke wijsheid om te overleven. Nog steeds is Yang dominant. In onze maatschappij en vaak ook in onszelf. We schikken ons naar de mannelijke norm. Zijn in actie, presteren en beslissen veelal rationeel. Gaan vaak voorbij aan onze vrouwelijke natuur. Die vraagt om rust en reflectie. Om naar binnen te keren en contact te maken met de wijsheid die in ons huist. Om te laten ontstaan vanuit de stilte. De vrouwelijke wijze hebben we nodig naast de mannelijke manier. De zachte vrouwelijke Yin kracht naast de Yang zorgt voor meer balans in onszelf. 


Creatiekracht

In de veilige bedding van de Yin-energie keren we naar binnen. Maken we stapsgewijs weer contact met de vrouwelijke wijsheid en creatiekracht. Met onze krachtbron die haar oorsprong in ons bekken heeft. Een retraite met lichaamswerk, rituelen en delen met elkaar om ons vrouw-zijn te verstevigen. Wees welkom. 

"De Yin energie gaat diep, het is bestemd voor vrouwen en de energie dringt diep in hen door. Yin bouwt niet maar doet ze groeien. Het is de vruchtbare plek. In Yin groeit alles, zonder te doen. Nadat een vrouw gevuld raakt met de energie van Yin, zal ze daadkrachtiger worden. en beïnvloedt zij al het leven rondom haar"

uit:  de Grootmoeders spreken

Laten we elkaar ont-moeten en her-inneren:


 • We stappen uit de waan van de dag en landen in ons lijf;
 • We maken contact met onze vrouwelijke oerkracht en innerlijke wijsheid;
 • We laten los wat is geweest, ontstaan wat mag gaan komen;
 • We transformeren en creëren;
 • We gaan met rust en zachtheid, meer in balans het nieuwe jaar in.


"A wise woman knows her heart and follows it"

Wie is Leonie Poth?

Zij heeft al 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen in hun transfromatieprocessen. Van het versterken van hun imago en identiteit tot het verwerken zeer emotionele rouwfases, van innerlijke vrede vinden tot het leren van vergeving voor zichzelf en anderen. Haar werkgebied varieert van mediation, relatiecoching, persoonlijke ontwikkel trajecten, begeleiden van medicijnplant ceremonies, krachtdier trancereizen en het facilliteren van vrouwencirkels en retraites. Zij heeft zelf vele (internationale) retraites bezocht en zich verdiept in diverse stromingen als Boeddhisme, Ubuntu en Sjamanisme. Met daarnaast diversiteit in lichaamswerk zoals regressie- en systemisch werk, ademwerk en  danstherapie.

"Ik ben mijn leven lang al nieuwsgierig geweest wie ik was en het hoe en waarom. Mijn leven is één grote stage voor het werk wat ik doorgeef. Integriteit is heel belangrijk voor mij en wil ik alleen datgene doorgeven wat ik tot mijn tenen doorleefd heb. Wijsheden vanuit aangeleerde kennis doorgeven is niet zo mijn ding. Vanuit mijn vrouw-zijn, en met name sinds mijn overgangsjaren, voel ik de roeping om me met veel meer vrouwen te verbinden om onze prachtige krachtige vrouwen wijsheid vanuit onze diepste bron te delen. Om vanuit de overheersende Yang in- en buiten onszelf met onze Yin in balans te brengen en het Licht Netwerk uit te breiden. Zoals de dertien spirituele Grootmoeders ons onderwijzen. Op mijn 52e kreeg ik sterk het gevoel om het vrouwen werk voorop te zetten terwijl ik mezelf blijf ontwikkelen met andere vrouwen, met name die ook in de overgangsjaren zijn."

Ervaringen uit eerdere retraites van Leonie

Laura
Spiegels! Als ik mij nu aanzie zie ik zachtheid, een twinkeling van "weten", van een ervaring, dat wil ik vasthouden. Heb opgemerkt dat ik opener ben, toegankelijker, milder. Er is ons iets moois overkomen, ik en mezelf. Ik dank jullie voor deze ervaring. ik weet nu hoe het voelt, DANKBAARHEID!
Thea
Het was een geweldige retraite. Ik heb veel inzichten gekregen en de begeleiding is betrokken en warm. Ik kan deze retraite iedereen aanbevelen, even naar binnengaan en ruimte geven aan je diepste gevoelens, HET LUCHT ENORM OP!
Diana
De retraite heeft mij mooie inzichten en bewust wording gegeven over mijn relatie met anderen en mezelf. ER is nu veel meer rust en MEER ZELFLIEFDE! De begeleiding was bijzonder liefdevol, mooie locatie  en heerlijk gegeten!
Ingrid
Alles wat ik deed in de retraite raakte mijn proces aan. Ik voelde de moed, mijn angsten de begeleiding hierin was heel liefdevol. Met de ademcirkel kwam het klapstuk en ben ik EEUWIG DANKBAAR! Deze was zo helend en precies wat ik nodig had.

Mijn naam is Marouska Brandsma

"Ik was (ben) een sensitief en intuitief kind. Opgroeiend in een rationeel gezin waar de mannelijke energie domineerde. Plaats voor gevoel was er nauwelijk. Vrouwengelijkheid was belangrijk met als boodschap meisjes kunnen hetzelfde als jongens, liefst beter. Het knelde aan alle kanten. Presteren, doelen halen, leven vanuit ratio in plaats van vertrouwen op mijn sensitieve natuur en intuitieve gaven. Interesse in healing dook steeds weer op. Letsel met moeizaam herstel zorgde tenslotte voor het hakken van de knoop. Eindelijk die Reikicursus. Het had veel impact. Mijn herstel zette door. En persoonlijke ontwikkeling versnelde. Ik volgde opleidingen op gebied van Reiki, holistische therapie, systemisch werk en massage. Het bracht me in de loop van de tijd meer rust, en ruimte voor sensitiviteit en intuitie. Ik deed ervaring op met wombceremonies, lichaamswerk en transformerend ademen. Bezocht retraites en vrouwenfestivals. Ervaarde daarbij de rust die uitging van de Yin-energie, het niets hoeven doen en als vanzelf laten ontstaan. Ondervond de afgelopen jaren zelf steeds meer balans in Yin&Yang. Besefte dat het belangrijk is dat wij vrouwen bij elkaar komen zoals het van oudsher bedoeld is. Ons te verbinden met elkaar, onze wijsheid te delen, bij elkaar te kunnen rusten en weer opladen. Realiseerde me tegelijkertijd dat gelijkwaardigheid juist ontstaat als we uitgaan van onze vrouwelijke kracht. Als we ook ruimte maken voor en waardering geven aan onze Yin-energie en vrouwelijke kwaliteiten."

Anderen over Marouska

Karin
Marouska is een zeer warme persoonlijkheid, iemand met het hart op de juiste plek. Ze legt de vinger snel op de zere plek en doet dat op een liefdevolle manier.
Geraldine

Bij Marouska vond ik een warme plek waar ik mij veilig voelde zodat ik open over mijzelf durfde te zijn.

Monique

Marouska is een warme, betrokken, kundige en professionele vrouw die met alle rust en geduld afstemt op wat je als persoon en cursist nodig hebt.

Marjolein

Marouska is professioneel en heeft een groot inlevingsvermogen. Ze is erg betrokken en liefdevol in een sessie. Daarnaast kan ze in korte tijd naar de oorzaak van het probleem.

Reserveer je plek voor 14-17 december 2023

WIL JIJ HET JAAR 2024 OP VROUWELIJKE WIJZE STARTEN?

Voor deze EENMALIGE try-out retraite betaal je slechts €420 per persoon

voor 3 nachten en dagen verblijfskosten, all-inclusive.


- Na de retraite ben je vrij om op basis van jouw vrijgevigheid en waardering voor het programma een extra bijdrage voor Marouska en Leonie te geven. Jij bepaald zelf het bedrag en betalingswijze.-

Wat kun je verwachten in deze 3-daagse try-out?

 • Een interactief en transformerend  3-dagen programma die EENMALIG als try-out gegeven wordt.
 • Donderdag ontvangen we je om 19:00 uur en zondag 16:00 uur nemen we als Wijze Vrouwen afscheid van elkaar.
 • We ont-moeten met de yang, de uitgaande energie, we verbinden ons met de yin, de inkerende energie. Via de verstilling, vertraging, via lichaamswerk, sharings met groepscoaching, meditaties, Transformational Breathwork en de Womb ceremonie.
 • 3 Overnachtingen in een gedeelde luxe 2-persoonkamer met eigen badkamer. Inclusief vegetarische maaltijden, koffie, thee, sapjes, fruit en lekkers.
 • Op basis van verblijfskosten en vrijgevigheid (dana) voor het programma van Leonie en Marouska
“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren. De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van leven.”