BLOG: Hoe zou Jezus zich gevoeld hebben..

.. toen hij voor de kruisiging stond? Een man met een hart vol liefde, droeg zijn kruis, werd bekogeld en vernederd maar zorgde voor de dorstige man. Omdat hij geloofde in Liefde was hij een bedreiging. Hij hield van ieder mens, ook van diegenen die slecht over hem spraken en hem wilden doden. “Vergeef hen, want ze weten niet wat ze doen”. Maar hij was ook gewoon mens.

Ik ben niet gelovig in de zin dat ik me niet kan vinden in een religie. Ik ben wel altijd geïnteresseerd geweest in Bijbelse verhalen en het verhaal van bijvoorbeeld Boeddha en andere meesters. Maar meer alsof het biografieën zijn. Met name mensen die vanuit hun overheersende Liefde voor elk levend wezen, hun volharding en toewijding, ook veel pijnlijke wegen hebben bewandeld. Het waren medemensen, zoals jij en ik. De laatste tijd vraag ik mij af hoe Jezus zich gevoeld moet hebben, om zelf van te leren. Ik zie dat veel mensen waarmee ik verbonden ben, live en online, met hetzelfde proces worstelen.

De maatschappij ziet mij en miljoenen anderen steeds meer als een teken van bedreiging. Nog even en een grote groep mag niet meer deelnemen of deelgeven. Mijn keuze om me niet te  laten vaccineren of aan het QR beleid mee te werken wordt -onbewust- gezien als aanval op hun eigen gemaakte keuze. Alsof ik hun als mens of hun keuze afwijs, zo lijkt het. Terwijl ik hen volledig accepteer en met hun meevoel. Mee voelen wil niet zeggen dat ik dezelfde keuzes maak. Ik houd de Covid risico’s in de gaten en zonder mezelf steeds meer af ook al heb ik de ziekte doorgemaakt. Velen, wereldwijd, delen mijn missie om de Liefdesfrequentie hoog te houden in de samenleving. Toch zijn er ook mensen die, door hun geuite woede en gescheld, een ander beeld geven. Mensen die niet in contact zijn met hun eigen pijn komen in de media aandacht.

Jezus zou hen ook aandacht en liefde gegeven hebben. Want zij weten niet wat ze doen. Verstrikt in een verborgen angst voor afwijzing, afkeuring. Geleden onder het verleden. Onwetendheid is de grootste dader bij conflicten. Jezus zal ook zijn boosheid gekend hebben, zijn verdriet, schaamte en schuld. Anders herkende hij het niet. Zodoende kon hij ze toch liefhebben. Hij kon zijn eigen schaduwkanten omarmen en ontdekte dat hij altijd al verlicht was. Ook Boeddha moest als prins ontdekken dat de wereld pijnlijk was en verliezen kende. Hij heeft zichzelf geconfronteerd met allerlei pijnen om het licht in zichzelf te ontdekken. Het waren gewoon mensen die door de pijn en angst naar Liefde en Licht verlangden.

Ik voel me op sommige momenten onzeker, verdrietig, boos en onveilig. Wanneer men mij wil blijven overtuigen van de noodzaak te vaccineren, wanneer men boos op mij is, wanneer ik geweigerd wordt, wanneer ik buitengesloten wordt, wanneer ik in een hoek gedrukt wordt, wanneer ik tot een minderheidsgroep wordt benoemd, wanneer ik zie hoe andere mensen eenzamer worden, steeds meer depressie ontstaat, wanneer het onschuldige gezonde kind geen keuze heeft. En toch blijf ik werken aan het licht in mezelf wanneer ik negatieve emoties voel. Mediteren, lezen, verbinding zoeken, alles wat mijn hart raakt. Een licht dat ik wil blijven zijn voor mijn naasten. Een licht die mijzelf hoop en vertrouwen geeft en mij door die enkele momenten heen helpt. Ik ben omdat wij zijn. Namasté. Ik ben de andere jij. Wij zijn Één. Dit bereiken we alleen door te blijven werken aan wie wij in Waarheid zijn; Licht, Vrede, Liefde, Onschuld. Zij waren niet voor niets een voorbeeld die wij zijn gaan bewonderen, ‘wakkere’ mensen als Siddharta Gautama (Boeddha) en Yeshua (Jezus).

close

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, blogs en ander nieuws.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *