TIP: Waarom Online Coaching Werkt

Wat zijn de voordelen van online coaching?

 • Vanuit je eigen huiselijke omgeving (ook van de coach)
 • Geen reiskosten (ook beter voor milieu)
 • Tijdsbesparing (geen reistijd)
 • Huiswerkoefeningen kunnen gedeeld worden tussentijds
 • Een coachingsessie is eenvoudiger in te plannen
 • Ook in de avonduren mogelijk (indien nodig)
 • Eenvoudig eigen aantekening maken
 • Een mix met Face2Face coaching voor meer effectiviteit
 • Meer sessies en vaker mogelijk
 • Systeemopstellingen op tafel mogelijk
 • Werkmodellen kunnen eenvoudig gedeeld worden
 • Ook vanaf een vakantieadres of je werkomgeving
 • Bij verkoudheid kan coaching doorgaan

Hoe gaat het nu eigenlijk in zijn werk?

Allereerst ontvang je per email een inlog-link via Teams of Zoom. Wanneer je hier nog geen ervaring mee hebt kunnen we op een eerder moment afspreken om er even mee te oefenen. Bij voorkeur via een laptop of PC zodat je een groot scherm hebt. Ook de verbinding moet stabiel zijn. In de email staan meer tips om elkaar goed te kunnen zien en horen.

Wanneer we de online kennismaking hebben gehad en we hebben er beiden een goed gevoel over, starten we kort daarna met een intakesessie. We bespreken het huiswerk, jouw input en hulpvraag.

Hierna volgen de vervolgsessies; na 5 sessies van 60 tot max 90 minuten beoordelen we de stand van zaken. In principe ligt er een basis om met het geleerde zelf verder te kunnen. Mochten er meer sessies nodig zijn dan stemmen we dit na een rustperiode af.

In een coachtraject volgen we altijd jouw tempo; dat betekent dat jij aangeeft waar je wel of niet over wilt praten op een bepaald moment. Het is belangrijk dat jij je veilig voelt tijdens de coachsessies.

Tussen de sessies door kun je opdrachten krijgen om aan bepaalde dingen te werken. Op die manier blijf je actief bezig met je coachtraject, waardoor het effectiever is. Als het nodig is hebben we tussendoor contact via e-mail of telefoon.

Wat precies?

Afhankelijk van je hulpvraag zullen diverse oefeningen en huiswerkopdrachten worden ingezet. Naast het praten kan het zijn dat je gaat schrijven, dat ik mijn scherm met je deel waar ik je aantekeningen of modellen laat zien. En mogelijk is er een extra scherm van mijn kant waar we een tafelopstelling met elkaar doen (systemisch coaching). En soms vraag ik je vóór een sessie documenten te printen die ik je vooraf mail.

Wil je de gratis online kennismaking ervaren? Neem gerust CONTACT met me op.

close

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief met aanbiedingen, blogs en ander nieuws.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *