1-daagse retraite 'Tribal healing'

Sjamanistische belevingsdag voor persoonlijk ontwaken

  • Voel jij de behoefte om op zoek te gaan naar jouw verborgen kwaliteit? 
  • Wilde je altijd al kennismaken met de Sjamanistische wijsheid, maar sta je graag met beide benen op de grond? 
  • Voel jij je aangetrokken tot termen als 'verloren zielsdelen', ' krachtdieren' en 'helende ceremonies' maar neemt je ratio het dan weer over? 
  • Of ben je zelf coach en wil jij ook leren hoe je met inheemse helende methodieken jouw vaardigheden kunt versterken?


Dan is deze dag zeker iets voor jou! Alleen het feit dat je dit nu leest wil misschien al iets zeggen over de steun die je vanuit de ongeziene wereld ontvangt. 

Een onzichtbare wereld waar veel inheemse culturen sinds hun bestaan zich mee verbinden en voor hele stammen helend zijn.


Heavy tribal shi..  uh.... chips?


Misschien klinkt het vaag voor je of misschien ben je er al mee vertrouwd. Iedereen is welkom deze dag van bezinning en verdieping. En iedereen brengt zichzelf mee in de groep die betekenisvol is voor de ander. Geen zware toestanden, maar een verlichtende snack van oeroude sjamanistische gewoontes in het Twentsche land.

1.     Maak contact met je vertrokken zielsdeel, jouw verborgen kwaliteit

2.    Leer jezelf te verbinden met de natuurlijk elementen 

3.    Vindt jouw krachtdier in jouw helende reis

4.    Ervaar de dragende energie voor jouw zorgen

5.    Bevrijd jouw zielsdeel van beperkende blokkades

6.    Bekrachtig jouw heling met de integratieceremonie

7.    Breng jouw kwaliteit terug in de gemeenschap


Heb jij al kennis gemaakt met mijn gratis trancereis meditatie waar je jouw gewonde of verloren zielsdelen terugvindt? Dan heb je waarschijnlijk al een helende beleving of ervaring gehad. Jezelf beleven is alleen iets anders dan jezelf ervaren. Je beleeft een gebeurtenis en de betekenis die je eraan geeft brengt je een ervaring.


Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg


We gaan het niet overdrijven of aandikken. Laat je gewoon meevoeren wat zich voordoet. We gaan de belevingen niet analyseren of het moeilijker maken dan het is. Je maakt het mee, je voelt, je overweegt en deelt. Jouw zelfinzicht krijgt een grotere bandbreedte wanneer je met nieuwsgierigheid je laat meevoeren. Naar de onbewuste lagen die ook met jouw verbonden zijn. Jouw ervaring zal uniek en eigen zijn.  Een reis naar de wereld van de Sjamanen en met een Twentse nuchterheid. 


Wat kan je verwachten?


Je haalt terug wat wenselijk is en je laat datgene los wat je niet meer dient. Om het maar even eenvoudig te houden. En vervolgens integreer je wat je geleerd en ontvangen hebt om je tot meer heelheid te komen. En de veelzijdigheid en steunende energie van de groep helpt ons hierbij.


Van alles het beste


We beleven deze dag met sjamanistische werkwijzen, rituelen en ceremonies. Vanuit een westerse aanpak gaan we respectvol leren van de Sjamanistische wijsheid. Het verbinden van verschillende werelden heeft grote waarde volgens inheemse culturen. Door het rationele pragmatische westerse te combineren met de inheemse tradities en geneeswijzen verbinden we hoofd en lichaam met elkaar. Het westerse denken en leefstijl is vooral gericht op de denkkracht en met alle informatie die op ons af komt drijven we steeds meer af van onze liefdevolle kern, onze hart kracht. En afhankelijk van je eigen hechtingstrauma raak je steeds meer gedissocieerd van je lichaam. De Sjamanen noemen dit het afsplitsen van de ziel.


Hoogste tijd om te vertragen en jezelf een dag van heling en verbinding te gunnen!

"Je wordt niet goed door te proberen goed te zijn,

maar door de goedheid te vinden die al in je zit

en die goedheid tevoorschijn te laten komen."

Wie ben ik?

Als klein meisje voelde ik een aantrekking tot de indianen. Misschien omdat ik dicht bij de reservaten van de inheemse bevolking van Amerika geboren ben; in zuid Californië. Om mijn 8e ging ik terug op vakantie en voelde ik me thuiskomen bij de toeristische winkels in de reservaten. Jarenlang sijpelde deze cultuur in mijn interesses voor kleding, drumgeluiden en sierraden.


Eind 30 ging ik mij verdiepen in astrologie en het Sjamanisme. Zoals de Mayakalender de Tzolkin. Mezelf leren kennen hiermee voelde als thuiskomen en leefde lang met de dag energieën. Ik was niet heel actief maar de interesse bleef aanwezig. In 2010 heb ik de inwijdingen van de Munay Ki ontvangen en wat wederom mijn groeiproces een spurt gaf.


Maar mijn analytische en pragmatische denken bleef mij de weg naar binnen tegenhouden. Pas na mijn eerste Ayahuasca ervaring voelde ik me verbonden met de sjamanistische cultuur. Na 38 jaar ging ik terug naar Californië en Arizona en daar voelde ik me thuis, in de woestijn, de uitgebreide droge vlaktes en hoge rotsformaties.

Inmiddels heb ik mijn kennis en ervaringen verbreed met sjamanistische retraites en workshops. Is mijn fysieke verbondenheid gegroeid met therapieën en meerdere plantreisceremonies. En heb ik geleerd hoe ik deze mooie levenswijze door kan geven.


Ik ben altijd al een verbinder geweest. Uit noodzaak ontstaan vanuit mijn eigen hechtingspijn in verstoorde relaties vanaf mijn geboorte. Zo ben ik familie mediator geworden en relatiecoach. Sinds mijn reis terug naar Amerika ben ik me gaan verdiepen in vergeving, rouw en verliezen. Vanuit de Boeddhistische, westerse en Sjamanistische culturen. Ik geloof niet echt aan één manier.


Ik hou ervan om het beste van alles te gebruiken en te mengen. Net zoals ik recepten creatief verander, blauw en geel gebruik om groen te maken en ik graag oude meubels tot iets nieuws combineer in plaats van nieuwe aanschaf volgens een trend.


Wij zijn unieke wezens en als we ons mengen in het samenzijn waarbij we onze verschillen accepteren dan ontstaan nieuwe zienswijzen. We ontdekken dat er meer in ons schuilt dan we tot dan toe hebben aangenomen. Dat is de kracht van de groep. Inheemse tribes zijn een inspirerend voorbeeld hoe de individu kan genezen en groeien.


De kracht van de tribe

Dit is een ervaringsdag, misschien voor jou een eerste kennismaking met Sjamanisme. Of je nu bekend bent met Sjamanisme of niet, de ervaringen zijn telkens weer nieuw en waardevol. De energie en kracht van de groep versterkt dit gevoel. Tijdens de dag groeit je innerlijk licht, voel je jouw liefdevolle zelf en bevrijd jij je van ballast. Voorwaarde is dat je met een open houding aan de dag begint en met een flinke nieuwsgierigheid deelneemt. Die open houding, ook naar elkaar, zorgt voor een inspirerende verbinding met elkaar.

Ik ben de andere jij 

Voor én met elkaar

In de groep ben je zowel deelnemer als deelgever. Want jij bent de andere mij. Ik ben de andere jij. Met jouw deelname mag jij deelgever zijn. Vrij van oordelen en voorwaarden. Want jouw aanwezigheid is van belang. Alle deelgevers in de groep zijn bedoeld voor jou. We Zijn in relatie tot anderen.


Welke kwaliteit breng jij in als deelgever?


Wat jij inbrengt en laat zien, is ook onderdeel van de ander. Wat jij van jezelf bevrijd, is een spiegel voor jou omgeving. Jij inspireert en motiveert. De moed die jij laat zien om bij jouw potentieel te komen moedigt de groep aan hetzelfde te doen. En vice versa!


Deze dag beloofd een hele bijzondere krachtige dag voor jou helingsproces te worden waarbij de verbinding met de tribe je zal ondersteunen. We delen ook vreugde met elkaar en ontwikkelen mededogen en compassie. 

Wil jij deelnemen als deelgever?

Reserveer tijdig je deelname en meld je aan via onderstaande knop. Jouw reis kan gaan beginnen!

Voor deze 1-daagse helende retraite op zondag 12 februari 2023 betaal je een bijdrage van €123 (inclusief btw) per persoon.

De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers en we vertoefen ons in de Twentse natuur, nabij Enschede.

We starten vrijdag om 10:00 uur en nemen wij afscheid om en nabij 17:30 uur.

Wat kun je verwachten in deze 1-daagse retraite?

  • Zelfgenezende mogelijkheden
  • Helende meditaties en ceremonies
  • Ervaren wat Sjamanistisch reizen is
  • Je eigen krachtdier kunnen vinden
  • Spiritualiteit met Twentse nuchterheid
  • De kracht van de tribe ervaren

Lunch is niet inbegrepen maar neem je zelf mee wat je lekker vind. Er is wel een vegetarische soepje aanwezig. Delen mag ook!


Kom jij als deelgever ook deelnemen?

“I wish you to know that you have been the last dream of your soul.”